Logo

Νεκρός από αστυνομικά πυρά Παλαιστίνιος που τραυμάτισε Ισραηλινό [φωτο]



 
 

palaistinios israel 4-10-2015Η Ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απαγορεύεται επί διήμερο η πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μετά από δύο περιστατικά επιθέσεων, με δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες Ισραηλινούς. Το πρωί της Κυριακής στην Ιερουσαλήμ, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν...

έναν Παλαιστίνιο που τραυμάτισε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό έφηβο, μόλις μερικές ώρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση που είχε αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στην πόλη. Η βία αυξάνεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τις τελευταίες εβδομάδες. Η κατάσταση, αν και δεν πλησιάζει τα επίπεδα των παλαιστινιακών εξεγέρσεων του παρελθόντος, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες περί κλιμάκωσης.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι είπε ότι ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο και δεν υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του, ενώ αστυνομικοί «είδαν τον τρομοκράτη που κρατούσε ένα μαχαίρι, τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν».

Δύο νεκροί, δύο τραυματίες Ισραηλινοί

Η επίθεση σημειώθηκε πριν ακόμα συμπληρωθούν 12 ώρες από τη στιγμή που ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε δύο Ισραηλινούς στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ενώ τραυμάτισε ακόμη δύο. Ο δράστης της επίθεσης, ο 19χρονος Mohannad Shafik Halabi (φωτο) που αργότερα η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε πως ήταν μέλος της, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

palaistinios israel2 4-10-2015

Ο πρωθυπουργός Μπενιζαμίν Νετανιάχου πρόκειται να συγκαλέσει μια έκτακτη σύσκεψη με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού αργότερα την Κυριακή, ανέφερε το γραφείο του, ενώ το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησής του θα συγκληθεί τη Δευτέρα.

Απαγορεύθηκε για δύο ημέρες η είσοδος των Παλαιστινίων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Μετά από αυτές τις δύο επιθέσεις οι Ισραηλινες αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν για δύο ημέρες την πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτό το έκτακτο μέτρο αφορά την τεράστια πλειοψηφία των Παλαιστινίων της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι οποίοι δεν ζουν στην Παλιά Πόλη.

Με βάση την απόφαση για δύο ημέρες, μόνον οι Ισραηλινοί, οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, οι τουρίστες, οι ιδιοκτήτες εμπορικών και οι μαθητές θα μπορούν να εισέλθουν σε αυτή,  διευκρίνισε η αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας απαντώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι το μέτρο αυτό θα εμποδίσει την τεράστια πλειοψηφία των Παλαιστινίων της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ που ζουν έξω από την Παλιά Πόλη να μεταβούν εκεί. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι οι Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής θα μπορούν να πάνε.

Την ίδια ώρα η πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών των μουσουλμάνων στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος στην Παλιά Πόλη περιορίζεται μόνον στους άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται τακτικά σε περιόδους έντασης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις