Logo

Εισβολή ενόπλων και ομηρία σε εκκλησία στη Γαλλία - Έσφαξαν τον ιερέα [βίντεο]



 
 

rouen epithesh 26-7-2016Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός ομηρίας σε εκκλησία στην πόλη Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ της Νορμανδίας, όπου εισέβαλαν δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια, το πρωί της Τρίτης. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι ένοπλοι συνέλαβαν πέντε ομήρους, μεταξύ των οποίων...

και ο ιερέας της εκκλησίας, τον οποίο δολοφόνησαν, κόβοντάς του τον λαιμό.

Ο νεκρός ιερέας αναγνωρίστηκε ως πατέρας Jacques Hamel, 84 ετών.

Η ομηρία άρχισε στις 9:45, τοπική ώρα και έληξε σύντομα μετά από επέμβαση της αστυνομίας, που έσπευσε στο σημείο και "εξουδετέρωσε" τους δράστες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι ένοπλοι έπεσαν νεκροί  από αστυνομικά πυρά.

Εκτός από τον ιερέα, οι ένοπλοι κρατούσαν ομήρους δύο μοναχές και δύο πιστούς, ενώ άλλη μία μοναχή κατάφερε να διαφύγει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν διευκρινιστεί επισήμως, αλλά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φώναξαν "Ισλαμικό Κράτος", μπαίνοντας στην εκκλησία. Οι αρχές αντιμετωπίζουν την επίθεση ως τρομοκρατική πράξη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, μεταβαίνουν στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν ένα πλήγμα για όλους τους Καθολικούς και το σύνολο της Γαλλίας. Θα σταθούμε ενωμένοι, έγραψε στο Tweeter, κάνοντας λόγο για βάρβαρη επίθεση.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις