Logo

Φρίκη από βασανιστήρια τύπου Γκουαντάναμο σε φυλακή ανηλίκων της Αυστραλίας [βίντεο]



 
 

dondale1 26-7-2016Έρευνα για βασανιστήρια τύπου "Γκουαντάναμο" σε βάρος ανήλικων κρατουμένων από δεσμοφύλακες στην Αυστραλία, παρήγγελε ο πρωθυπουργός της χώρας. Τα βασανιστήρια αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Four Corners, που έδειξε σοκαριστικά πλάνα ανήλικων παραβατών στο κέντρο...

κράτησης Don Dale, της Βόρειας Επικράτειας, να απογυμνώνονται, να δέχονται ξυλοδαρμούς και να "βομβαρδίζονται" με δακρυγόνα μέσα στην απομόνωση.

Η εκπομπή, που προβλήθηκε από το δίκτυο ABC, εστίασε στην κακοποίηση ενός αγοριού, που δέχθηκε επανειλημμένες επιθέσεις, ξεγυμνωνόταν και ριχνόταν στην απομόνωση, στο διάστημα 2010 - 2012, σε ηλικία 13 έως 14 ετών.

Στη διάρκεια της εκπομπής, προβλήθηκαν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της φυλακής. Σε ένα από αυτά, ο ανήλικος είναι δεμένος σε μια καρέκλα, φορώντας μια κουκούλα επί δύο ώρες. Ο ίδιος έφηβος περιλαμβάνεται σε μια ομάδα έξι αγοριών, τα οποία δέχθηκαν επίθεση με δακρυγόνα μέσα στη φυλακή Don Dale, το 2014.

Σημειώνεται, ότι στο κέντρο αυτό, το οποίο έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για κακοποίηση κρατουμένων και σειρά αποδράσεων, "φιλοξενούνται" ως επί το πλείστον Αβορίγινες ιθαγενείς της Αυστραλίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Επικράτειας, John Elferink, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα εποπτείας των φυλακών της δικαιοσοσίας του.

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, δήλωσε η μεταχείριση των νέων από το σωφρονιστικό σύστημα της Βόρειας Επικράτειας, απαιτεί ενδελεχή έρευνα.

"Όπως όλοι Αυστραλοί, είμαι βαθύτατα σοκαρισμένος, σοκαρισμένος και αηδιασμένος, από τις εικόνες κακομεταχείρισης στο κέντρο Don Dale", δήλωσε και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

dondale1 26-7-2016

dondale2 26-7-2016

dondale3 26-7-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2016 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις