Logo

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον δικηγόρο, Γιώργο Αντωνόπουλο



 
 

Ο δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης μετά από ένταλμα το οποίο εξέδωσε ο εφέτης ειδικός ανακριτής που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας.

Tο όνομα του εν λόγω δικηγόρου είχε γίνει γνωστό από την υπόθεση του Άρη Φλώρου, καθώς ο Γ. Αντωνόπουλος ήταν νομικός εκπρόσωπος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Η Αντιτρομοκρατική μαζί με τον Γ. Αντωνόπουλο συνέλαβε, επίσης σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος του εφέτη ειδικού ανακριτή και μια γυναίκα συνάδελφό του, την Χρυσούλα Κιουμουρτζή, που φέρεται να είχε εκπροσωπήσει σε ανάκριση τον εμφανιζόμενο ως εγκέφαλο της «μαφίας των φυλακών» .

Τα εντάλματα εκδόθηκαν για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, που αφορά την εμπλοκή των δύο δικηγόρων στην υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών», ενώ οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι αναμένεται την Παρασκευή να προσαχθούν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή.

Η «μαφία των φυλακών» και η εμπλοκή των δύο δικηγόρων

Η υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών»  αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εγκληματική οργάνωση  που δρούσε μέσα από τις φυλακές, με ηγετικά στελέχη εγκλείστους σε σωφρονιστικά καταστήματα. Στις εγκληματικές τους δραστηριότητες περιλαμβάνονταν τα συμβόλαια θανάτου, οι εκβιασμοί, οι δολοφονίες, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και πληθώρα άλλων αδικημάτων.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως για την εν λόγω υπόθεση είχαν σχηματιστεί δύο δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα:  Η πρώτη αφορούσε 13 άτομα (οκτώ Αλβανοί και οι πέντε Έλληνες) τα οποία εμπλέκονταν σε σωρεία εγκλημάτων μεταξύ των οποίων οι δολοφονίες του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του και του Αρμπέρ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου. Η δεύτερη δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον 10 άτομα (έναν Έλληνα και εννέα αλλοδαπούς), από τους οποίους 6 άτομα και συγκεκριμένα πέντε άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ άλλοι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους δύο δικηγόρους μετά τη μελέτη και των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών με τις οποίες ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος φερόταν να έχει σχέση με τον Αλβανό κακοποιό, που από την έρευνα των αρχών είχε προκύψει ότι είχε μετατρέψει τις φυλακές Κορυδαλλού σε έδρα εγκληματικών δραστηριοτήτων όπως είναι τα συμβόλαια θανάτου και οι εκβιασμοί. 

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι μετά το σχηματισμό των δύο δικογραφιών και τη διαβίβασή τους στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές η προανάκριση συνεχίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για ένα τρίτο σκέλος της υπόθεσης που είχε να κάνει με τη διερεύνηση του ρόλου συγκεκριμένων δικηγόρων που ακούγονταν σε καταγεγραμμένες συνομιλίες να συναλλάσσονται με τους Αλβανούς κρατούμενους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες φέρεται ο Γιώργος Αντωνόπουλος να δίνει χρήματα σε βαρυποινίτη σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ η Χρυσούλα Κιουμουρτζή φέρεται να  λειτουργούσε ως «γραφείο τύπου» κρατούμενου που εμπλέκεται στη «μαφία των φυλακών» σε επαφές που έκανε με άτομα εκτός σωφρονιστικών καταστημάτων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως αρχηγικό στέλεχος της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών» εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του συλληφθέντα Γιώργου Αντωνόπουλου. Μάλιστα, είχε καταθέσει σε βάρος του Άρη Φλώρου, υποστηρίζοντας πως ήταν αυτός που είχε δώσει την εντολή δολοφονίας του δικηγόρου.

Έτσι σχηματίστηκε μία τρίτη δικογραφία που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία σχετικά με το ρόλο των δύο δικηγόρων που διαβιβάστηκε στον εφέτη  ειδικό  ανακριτή, ο οποίος προφανώς εκτίμησε ότι υπάρχουν ενδείξεις για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης  σε βάρος τους.

Γιώργος Αντωνόπουλος και Άρης Φλώρος

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος στη δίκη για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power παρέστη στα έδρανα της πολιτικής αγωγής ως νομικός εκπρόσωπος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για τη δολοφονική απόπειρα παραπέμφθηκαν σε δίκη ως φυσικοί αυτουργοί  οι Αλβανοί  Άρμπερ Μπάκο (που αργότερα δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού) και Όλντι Ντόλτσε και ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, 

Στη δίκη που είχε διεξαχθεί για την απόπειρα δολοφονίας του ο Γιώργος Αντωνόπουλος, είχε υποδείξει τον Άρη Φλώρο, καταδικασμένο σε κάθειρξη 21 ετών σε πρώτο βαθμό για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του, λέγοντας:  «Ήρθαν να με σκοτώσουν με εντολή του Άρη Φλώρου» 

Οι Αρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντόλτσε είχαν ισχυριστεί κατά την ανάκριση για την υπόθεση ότι ο Άρης Φλώρος τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, αλλά, τελικά, αρνήθηκε να τους πληρώσει γιατί δεν τον σκότωσαν. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και οι δύο Αλβανοί αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα αρνούμενοι να απολογηθούν.

Ο ίδιος ο Άρης Φλώρος κατά την απολογία του στο ακροατήριο αρνήθηκε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα δολοφονίας, αποδίδοντας την εμπλοκή του στην υπόθεση σε εκβιασμό που επιχείρησαν να του κάνουν ποινικοί κρατούμενοι.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 12 Μαρτίου 2018 καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών τον Άρη Φλώρο για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου και σε καθείρξεις 23 ετών και 22 ετών και 3 μηνών  αντίστοιχα τους Όλντι Ντόλτσε και Άρμπερ Μπάκο .

Οι επίμαχοι διάλογοι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρεται να μιλάει με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών», Κλοντιάν Λεκοτσάι. 

Στελέχη της Αντριτρομοκρατικής αναφέρουν ότι ο εν λόγω δικηγόρος τα τέσσερα τελευταία χρόνια φέρεται να βοηθάει τον Κλ. Λεκοτσάι με χρηματικά ποσά και την εύρεση δικηγόρου, αλλά και να συνεννοείται μαζί του για τη στάση που θα κρατούσε στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη  Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο  Κλοντιάν Λεκοτσάι φέρεται να ζητά και να δέχεται διαρκώς βοήθεια από τον  εν λόγω δικηγόρο.

Σε κάποια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φέρεται να λέει στον Γιώργο Αντωνόπουλο: 

«...όχι δε σε πήρα να με ξαναβοηθήσεις, εσύ το έκανες το δικό σου ...και μπαμπάς μου να ήσουνα και αδερφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε και κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω...»

Λεκοτσάι: Της πουτ@ν@ς το κάγκελο έγινε... θέλω να μου βρεις έναν καλό δικηγόρο της Πειραίας ... Ο ένας είχε τη δουλειά του, έχει μπει ο άλλος για να βοηθήσει, να μη γίνει, να χωρίσει να μην τσακώνονται και κάναν και τον άλλον, ρε φίλε, και κινδυνεύει και ο άλλος. Να είναι όμως πολύ καλός γιατί δεν γίνεται τώρα να βγάζει φυλακή τζάμπα ο άνθρωπος επειδή έχει τα προβλήματα τα δικά του ο Μπραχιμάι (δράστης της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου και του συνεργού τους, Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού), δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

Αντωνόπουλος: Εντάξει, ναι, σε κατάλαβα... ωραία θα κοιτάξω να βρούμε κάποιον.

Σε άλλη συνομιλία στις 23 Ιανουαρίου 2019 ο Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφωνεί σε τρίτο πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να έχει πάρει 700 ευρώ από τον Γ. Αντωνόπουλο. 

Αρχικά ο Λεκοτσάι ρωτάει το πρόσωπο αυτό πόσα λεφτά έχει πάρει και στη συνέχεια του δίνει εντολή να μεταβεί σε κατάστημα της Western Union προκειμένου να καταθέσει σε άγνωστο λογαριασμό το ποσό των 350 ευρώ.

Λεκοτσάι: Έλα, ρε φίλε, σε παίρνω, πού είσαι ρε... Εφτά κατοστάρικα; Πήγαινε στο Western Union, ρε Γιώργο, πήγαινε στο Western Union... Ναι, ρε φίλε, να κλείσεις 350, ρε φίλε...

Συνομιλητής: Τώρα, πάω τρεχάλα, τώρα πάω, τριακόσια πενήντα (350), έτσι; Πάω τριακόσια πενήντα (350) και να μου στείλεις τη διεύθυνση.

Μετά ο Κ. Λεκοτσάι τηλεφωνεί στον Γ. Αντωνόπουλο προκειμένου να επιβεβαιώσει το ποσό.

Λεκοτσάι: Έλα αδερφούλι μου... Καλά είμαι... Πόσα λεφτά μου έδωσες;;

Αντωνόπουλος: Ε δεν θυμάμαι... έξι ή επτά.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά