Logo

Ζαϊρη: Λανθασμένες οι καταγγελίες των αστυνομικών - Ναι σε αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα



 
 

Την παρέμβαση της προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Άννας Ζαϊρη προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων αστυνομικών ενώσεων για την επιχείρηση στο Κουκάκι.

Η κ. Ζαΐρη χαρακτηρίζει λανθασμένες τις κινήσεις καταγγελιών που έγιναν εκ μέρους των αστυνομικών.

«Για φανταστείτε κάθε διάδικος που αισθάνεται ότι δεν έχει ικανοποιηθεί η άποψη του, έρχεται και κάνει μηνύσεις και υποβάλλει αναφορές σε βάρος του δικαστικού λειτουργού. Μη σας φορτίζει το γεγονός ότι αυτή είναι μια ειδική περίπτωση γιατί πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά εκτεθειμένοι σε κινδύνους, είναι μία κοινωνική ομάδα η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία γιατί μας προστατεύει. Το αν ήταν κακούργημα ή πλημμέλημα αυτό είναι κάτι που κρίνεται όσο το υλικό συμπληρώνεται».

Σχολιάζοντας τα βίντεο που είδαν την δημοσιότητα με αστυνομικούς που δέχθηκαν επίθεση με τσιμεντόλιθους, μπογιές και άλλα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Κουκάκι, η κ. Ζαΐρη επεσήμανε: «Η τέλεση του εγκλήματος κρίνεται από το σύνολο της δικογραφίας, από το σύνολο των στοιχείων, το βίντεο είναι ένα στοιχείο, ήταν βιαιότατο, ήταν εξωφρενικό, δεν είναι καθημερινές σκηνές αυτές για την ελληνική πραγματικότητα, μία αίσθηση από μία βιντεοσκοπημένη κατάσταση δεν είναι αρκετή, δεν μπορώ να είμαι απόλυτη, αν δεν έχω όλα τα στοιχεία».

Ζαϊρη: Ναι στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα

Αναφερόμενη στο νέο Ποινικό Κώδικα και ως προς το κατά πόσο ελαφρύνει την ποινική αντιμετώπιση των δραστών, η κ. Ζαΐρη τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης του νομικου πλαισίου. Ανέφερε σχετικά:

«Συνεχώς βελτιώνει τη θέση του δράστη, χρόνια τώρα, δεν είναι μόνο με τον καινούριο ποινικό κώδικα, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επανέλθουμε σε μία κατάσταση αυστηροποίησης γιατί πραγματικά αυτή η ελάφρυνση της θέσης του κατηγορούμενου εκθέτει πολύ την κοινωνία τελικά. Τώρα όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρεστε, φροντίζουν μη νομίζετε, είναι ευφυέστατοι άνθρωποι, αυτοί λοιπόν ξέρουν μέχρι που φτάνουν και το φτάνουν προγραμματισμένα, δεν το ξεπερνούν».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά