Logo

Κουκάκι: Αστυνομικοί ζητούν και πειθαρχικούς ελέγχους εισαγγελέων γιατί άσκησαν διώξεις για πλημμελήματα!



 
 

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβησαν την Τετάρτη εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και υπέβαλαν υπόμνημα - αίτημα σχετικό με τις διώξεις που ασκήθηκαν στους συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη μετά την ανακατάληψη των κτηρίων στις οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, συγκεκριμένα. ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να αλλάξουν οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις και να μετατραπούν τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες από πλημμελήματα  σε κακουργήματα. 

Κι αυτό γιατί, αν και δεν έχουν την ιδιότητα του εισαγγελέα ή του δικαστή, υποστηρίζουν στο αίτημά τους πως στην εν λόγω υπόθεση τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, φαίνεται πως δεν ικανοποιούνται μόνο με τη μετατροπή των κατηγοριών προς το βαρύτερο για τους κατηγορουμένους αλλά επιθυμούν και την πειθαρχική τιμωρία των εισαγγελέων που άσκησαν τις ποινικές διώξεις.  Για το λόγο αυτό ζητούν, επίσης,  να ελεγχθούν πειθαρχικά οι εισαγγελικοί λειτουργοί που άσκησαν διώξεις για πλημμελήματα κατά των συλληφθέντων στο Κουκάκι. 

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, εξέδωσε και ανακοίνωση για να εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το προανακριτικό υλικό που διαβίβασαν οι ίδιοι. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις