Logo

Κουκάκι: Ανακοίνωση της Εισαγγελίας για τις πλημμεληματικές διώξεις - Μηνύσεις από τους αστυνομικούς



 
 

Εξηγήσεις για τις επικρίσεις πως προς την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος στους συλληφθέντες κατά την εκκένωση του κτιρίου της Ματρόζου στο Κουκάκι, δίνει με ανακοίνωση της η Εισαγγελική Αρχή Αθηνών.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρεται πως η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού που υποβλήθηκε από την Αστυνομία για τα επεισόδια κατά την εκκένωση του κτιρίου της Ματρόζου το περασμένο Σάββατο 11/1.

Τονίζεται δε πως το δικαστήριο όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση, θα κρίνει ως προς την απαγγελθείσες διώξεις.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Διαβάστε την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

"Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτηρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση".

Μηνύσεις από τους τραυματίες αστυνομικούς

Στο μεταξύ μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα καταθέσουν τραυματίες αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι κινδύνεψε η ζωή τους από τις επιθέσειςπου δέχθηκαν από τους καταληψίες οι οποίοι τους πέταξαν τσιμεντόλιθους, οικοσυσκευές, χρώματα και χλωρίνες!

Οι συνήγοροι τους θα ζητήσουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία, για να διερευνηθεί η περίπτωση μετατροπής των πλημμεληματικών κατηγοριών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την άσκηση διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των συλληφθεντων.

Σχολιάζοντας την άσκηση πλημμεληματικών διώξεων ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος δήλωσε:

«Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εικόνες που αντικρύσαμε είναι απλά πλημμελήματα. Δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η ζωή του αστυνομικού να είναι αναλώσιμη», ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ανέφερε: «Νεκρό ήθελαν, φυσικά και ήθελαν νεκρό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά