Logo

Νέα εισαγγελική έρευνα για τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου



 
 

gavotsis 7-10-2016Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, για το δημοσίευμα της «Αυγής», ότι ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου, Αστέριος Γαβότσης, χρέωσε στους δημότες του 228.000 ευρώ για καταδικαστική απόφαση που αφορούσε τον ίδιο. Στο πλαίσιο της έρευνας, που έχει χαρακτήρα...

επείγοντος, ο κ. Γαβότσης θα εξεταστεί ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα (20/9/2016), ο Α. Γαβότσης καταδικάστηκε το 2008 με την υπ' αριθμόν 4255/2008 απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης ως ηθικός αυτουργός για τις καταστροφές που είχαν προκαλέσει «αγανακτισμένοι» δημότες στο σπίτι όπου επρόκειτο να στεγαστεί ο ξενώνας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ψυχαργώς», ο οποίος θα φιλοξενούσε ψυχικά πάσχοντες που είχαν αποθεραπευτεί και βρίσκονταν στο στάδιο της επανένταξης. Ο δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Επιλέον, οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, ζητούσαν αποζημίωση για τις ζημιές που είχαν προκληθεί στην περιουσία τους. Η δικαστική απόφαση αναγνώριζε ότι οι ζημιές στο σπίτι ήταν της τάξης των 2.000 ευρώ, αλλά δύο χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2010, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά στη Eurobank, υποστηρίζοντας ότι οι ζημιές ήταν ύψους 159.000 ευρώ, που με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφταναν τις 228.000 ευρώ. Ζητούσαν μάλιστα να πληρωθούν από τον λογαριασμό που διατηρεί ο δήμος στην εν λόγω τράπεζα.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, η Eurobank βεβαιώνει ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθήνας ότι πράγματι υπάρχει αυτό το ποσό στον λογαριασμό του δήμου, το οποίο ωστόσο δεν μπορούσε να εκταμιευτεί, καθώς δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Ιουλίου (αριθμός απόφασης 106/2010), αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία 11-1 ότι «απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2010 νέου Κ.Α. εξόδων 02.00.6496 με τίτλο 'Αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση' και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το ποσό των 228.345,44 ευρώ από το αποθεματικό με Κ.Α. 02.90.9111».

Έτσι, τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου, προκειμένου να ενταχθεί σε αυτόν η αποζημίωση από την προσωπική καταδίκη του δημάρχου και να πληρωθεί από τους δημότες.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί και οι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του προϋπολογισμού, αλλά και οι μειοψηφίσταντες, καθώς επίσης και ο πρώην δήμαρχος Ωραιόκαστρου Δημήτρης Σαραμάντος.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του κ. Γαβότση διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από τον αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, με αφορμή την περίφημη δήλωσή του "Νόμιμα δεν υπάρχει" σε συγκέντρωση δημοτών του για το προσφυγικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου χρέωσε 228.000 ευρώ στους δημότες για εξαγορά καταδίκης του [βίντεο]

Εισαγγελική έρευνα για ρατσιστική βία στο Ωραιόκαστρο [βίντεο]


Τελευταία Δικαστικά