Logo

Εισαγγελική έρευνα για ρατσιστική βία στο Ωραιόκαστρο [βίντεο]



 
 

dikasthria thess 14-9-2016Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου για την μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής...

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη:

-Την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους

-Τις δηλώσεις του Αστέριου Γαβότση, σε συγκέντρωση δημοτών του, με αφορμή αντιδράσεις πολιτών για το προσφυγικό, που χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές». Ο δήμαρχος απέρριψε τις απόψεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε είχαν αντίθετο νόημα απ' αυτό που τους αποδίδεται.

Ο ίδιος, πάντως, στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαβότσης δήλωσε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που είναι πρόθυμη να διαθέσει η κυβέρνηση για τη μεταφορά προσφυγόπουλων, να δοθούν προκειμένου να δημιουργηθούν δομές για την εκπαίδευσή τους.

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές», σημείωσε.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2016 από directNEWS.gr πηγή:ΑΜΠΕ

σχετικά θέματα:

Ωραιόκαστρο: Γονείς διώχνουν τα προσφυγόπουλα από το σχολείο - Απειλούν με κατάληψη


Τελευταία Δικαστικά