Logo

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα των 2 δικαστών που δήλωσαν κώλυμα για τη δίκη του “Noor 1”



 
 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Τζήμτσος

Οι δύο από τους πέντε δικαστές που έχουν κληρωθεί να δικάσουν σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά την υπόθεση της διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”, δήλωσαν κώλυμα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης που ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο Εφέτες δήλωσαν κώλυμα ώστε να αντικατασταθούν από αναπληρωτές συναδέλφους τους, καθώς στο παρελθόν είχαν χειριστεί πτυχές της υπόθεσης του ναρκόπλοιου.

Η μία Εφέτης δήλωσε κώλυμα καθώς είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του καταδικασμένου εφοπλιστή σε ισόβια κάθειρξη (σ.σ. στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση του "Noor 1"),  Ευθύμιου Γιαννουσάκη για αποφυλάκιση του επικαλούμενος λόγους προστασίας της οικογένειάς του.

Ο δεύτερος δικαστής δήλωσε κώλυμα διότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης, απορρίπτοντας αιτήματα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Τόσο οι εισαγγελείς στις προτάσεις τους, όσο και το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απέρριψε τα αιτήματα των δύο Εφετών και έτσι θα δικάσουν μαζί με τους υπόλοιπους τρεις συναδέλφους τους, την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου “Noor 1”.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά με πρόεδρο την Μαρία Κουφούδη και μέλη τους Εφέτες Αικατερίνη Κοκόλη, Ελένη Κεχαγιά, Νικόλαο Κουτρούμπα και Δημήτριο Καβαλλάρη, ενώ Εισαγγελέας της Έδρας θα είναι η Βασιλική Βλάχου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο 43χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης και τρεις Τούρκοι που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.

Επίσης, θα δικαστούν ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, ο Ιρανός συνοδός του φορτίου, Μπονιάντ που είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια, οι Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor1») και Βασίλης Κουρούβανης σε 8 έτη, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης και ο στενός συνεργάτης του Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος, σε 10 έτη, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στη μεταφορά ναρκωτικών. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους συγκατηγορούμενους τους που εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Η υπόθεση θα ξεκινήσει με την εξέταση της έφεσης της Αντιεισαγγελέως Εφετών Μαρίας Τρουπή που ήταν Εισαγγελέας της Έδρας στο πρωτόδικο δικαστήριο, η οποία ζητά να ξαναδικαστούν πέντε από τους κατηγορούμενους,  όχι για απλή συνέργεια όπως είχε κρίνει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (το οποίο τους είχε καταδικάσει σε πολυετείς καθείρξεις), αλλά για συναυτουργία, αδίκημα που αν αποδειχθεί επισείει ποινές ισόβιας κάθειρξης…

Η δίκη θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2018 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά