Logo

Δ. Ινδαρές: Πόλεμος κάτω από την πόρτα μας [βίντεο]



 
 

«Είναι ένας πόλεμος κάτω από την πόρτα μας. Εξαιτίας αυτής της γειτνίασης είναι σαν να πολιορκείται και το δικό μας σπίτι" ανέφερε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές λίγες ώρες μετά την περιπέτεια του, όταν συνελήφθη ο ίδιος και οι δύο του γιοι στην ταράτσα του σπιτιού του, από πάνοπλους αστυνομικούς.

"Έχει γίνει και άλλη επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας. Ξέρουν πάρα πολύ καλά πως το σπίτι είναι περίοπτο και από τον κάτω δρόμο, πως γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα. Είναι ακατανόητο αυτό που έχει γίνει», τόνισε σε συνέντευξη του στο Open.

«Δυσκολεύομαι με τη στράτευση στα πολεμικά μέτωπα και ταυτίζομαι με τη μετριοπάθεια και τη νομιμότητα. 
Με τη σημερινή αναβολή που πήραμε στο δικαστήριο, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για να αποκτήσουμε όλοι την απαραίτητη απόσταση από τα γεγονότα.
Δίνεται ο χρόνος ώστε να εμφανιστούν στοιχεία από τους γείτονες, από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, και τη δική του έκπληξη αυτά που γίνανε στην ταράτσα μας.
Είναι πολύ κρίσιμη αυτή η απόσταση για να καταλαγιάσουν και τα πάθη και να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις"
δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Και συμπλήρωσε:
"Αυτό που θέλω από τη δική μου πλευρά να καταθέσω είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών- δεν ξέρω πόσοι είμαστε- που δυσκολευόμαστε με τη στράτευση  στα όρια, τα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα και είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταποκριση των συνεργατών, των φίλων μου , των συναδέλφων μου σε αυτή τη βάση. Άνθρωποι που με ξέρουν, ήρθαν να συμπαρασταθούν ακριβώς σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό που άθελα μας συνέβη.
Την ανεπιθύμητη, τη δύσκολη δημοσιότητα, τη μάταιη δημοσιότητα, και σε αυτό το αχρείαστο σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι αυτή η πόλωση να μην θολώσει την ουσία των πραγμάτων. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει θέμα. Ελπίζω ο χρόνος που μας δίνει η αναβολή του δικαστηρίου να βοηθήσει να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις".

Η ατυχία της γειτνίασης

Αναφερόμενος στην αστυνομική έφοδο, επεσήμανε: "Έχουμε την ατυχία να έχουμε αυτή τη γειτνίαση. Αυτή τη μεσοτοιχία. Από εκεί και πέρα τι άλλο να πω. Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα άλλο. Είναι η ίδια η πραγματικότητα που θα δείξει τις πραγματικές διαστάσεις  των πραγμάτων και θα δείξει ακριβώς την οικογενειακή τραγωδία που έβγαλε το σπίτι μας στα μανταλάκια, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου.
Εδωσε την ευκαιρία σε σχολιαστές που αγνοούν τα γεγονότα να βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και εμείς είμαστε όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε. Άσκοπα".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης συμπλήρωσε:

"Είναι ένας πόλεμος. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτω από την πόρτα μας.
Εξαιτίας αυτής της γειτνίασης είναι σα να πολιορκείται και το δικό μας σπίτι. Έχει γίνει και άλλη επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας. Ξέρουν πάρα πολύ καλά πώς γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα. Γι’ αυτό είναι ακατανόητο το τι έχει γίνει".

Τι λέει για το όπλο και τα παιδιά του

Για το όπλο του αστυνομικού που κατηγορείται από την Αστυνομία ότι πήγε να αρπάξει, ο σκηνοθέτης απάντησε:
“Εγώ δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο και δεν έχει νόημα να συζητάμε για την παραφιλολογία.  Υπάρχουν άλλα πράγματα πολύ πιο δυσάρεστα για μένα, πράγματα που αφορουν μια περιγραφή, μια δαιμονοποίηση της οικογένειας μου, της συζύγου μου, των παιδιών μου όπου είναι εξοργιστική”.

Ως προς την κατηγορία ότι τα παιδιά του εμπλέκονταν στην κατάληψη της Ματρόζου, ο Δ. Ινδαρές απάντησε:
"Ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει την άσκηση του, δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο, ξέρει πάρα πολύ καλά και δεν έχει τον χρόνο άλλωστε, να ασχοληθεί.
Ο άλλος είναι φοιτητής στην Πάτρα και έχει έρθει μόλις την προπαραμονή που χάσαμε τον σκύλο μας που θάψαμε προχθές".

Δείτε τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στο Open

 

Ινδαρές: Να ζητήσουν συγνώμη

Εξάλλου, σε σημερινή συνέντευξη του στον Αντ1, ο κ. Ινδαρές επανέλαβε πως ουδέποτε προσπάθησε να πάρει το όπλο από τον αστυνομικό, ζητώντας από την Αστυνομία να του ζητήσουν συγνώμη για την περιπέτεια του. Ανέφερε σχετικά:
«Υπάρχει τεράστια ανάγκη για μια δημόσια συγνώμη, θα ήταν ένα νέο ήθος και ένα πολύ καλό προηγούμενο. Είναι μια ευκαιρία ένα ατυχές γεγονός να αποκαταστήσει κάποιες αξίες λογικής νομιμότητας. Θα ήταν μια επαναστατική πράξη από τους κυβερνώντες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις