Logo

Noor 1: Ισόβια στον Γιαννουσάκη - 10 χρόνια στον Κοτσώνη και... ελεύθερος!



 
 

noor 2-8-2016Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά άφησε ελεύθερο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του Noor 1 σε δεύτερο βαθμό, τον Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος δεν θα εκτίσει ούτε μία ημέρα από την ποινή των 10 ετών που του επιβλήθηκε, καταβάλλοντας εγγύηση μόλις 40.000 ευρώ για την "απλή" εμπλοκή του στην...

υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης.

Το δικαστήριο κατά τα άλλα "μοίρασε" ισόβιες καθείρξεις σε πέντε από τους συνολικά 13 καταδικασθέντες. Επίσης, αποφάσισε να μην διαβούν το κατώφλι της φυλακής μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, και άλλοι τέσσερις καταδικασθέντες πλην του Αιμίλιου Κοτσώνη.

 Ειδικότερα, ο ναυλομεσίτης από το Ντουμπάι Γιώργος Μπουρδούβαλης ή κάπτεν Τζορτζ καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ.

Ο 42χρονος εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των δύο τόνων ηρωίνης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης  συν οκτώ χρόνια και καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξςη συν οκτώ χρόνια και η καταβολή 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.

Ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά με νταλίκα μέρους του φορτίου της ηρωίνης στην αποθήκη στο Κορωπί καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης και σε  καταβολή χρηματικής ποινής ύψους 80.000 ευρώ.

Ο Ιρανός «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης καταδικάστηκε σε κάθειρξη  16 ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ.

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, ο Βασίλης Κουρούβανης και ο Παναγιώτης Φάρος, που συνδέθηκαν κατά περίπτωση με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor 1», καταδικάστηκαν σε 10ετή και 8ετή κάθειρξη,  αντίστοιχα.

Τέλος, ο Σταύρος Λάγιος, βοηθός του Μάκη Γιανουσάκη καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και άλλοι δυο Τούρκοι κατηγορούμενοι σε κάθειρξη 8 ετών.

Εισαγγελέας: Να μην χορηγηθεί σε κανέναν αναστολή λόγω της πρωτοφανούς εγκληματικής τους δραστηριότητας

Το δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις πέντε καταδικασθέντων, οι οποίοι , σύμφωνα με την δικαστική ετυμηγορία, θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Συμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση ελεύθεροι μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη θα παραμείνουν οι καταδικασθέντες: 

*Αιμίλιος Κοτσώνης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 40.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. .

*Παναγιώτης Φάρος, Βασίλης Κουρούβανης, Παναγιώτης Λάγιος: και ο Τούρκος Αξακάλ. Κατά περίπτωση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε οικείο αστυνομικό τμήμα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  εισαγγελέας  της έδρας Μαρία Τρουπή, πρότεινε να μην δοθεί αναστολή σε κανέναν και να οδηγηθούν όλοι στη φυλακή για να εκτίσουν άμεσα τις ποινές που τους επιβλήθηκαν. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό η στις περιπτώσεις των συγκεκριμένων κατηγορουμένων δεν πρέπει να δοθεί αναστολή καθότι «τα εγκλήματα που διέπραξαν αφορούν ποσότητα ηρωίνης τόσο πρωτοφανή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, πρόκειται για 2,1 τόνους ηρωίνης υψηλής καθαρότητας, που μαζί με τις προσμίξεις υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε τους 8 τόνους ηρωίνης, οδηγώντας σε βέβαιο και αργό θάνατο χιλιάδες νέους ανθρώπους».

Επιπλέον η εισαγγελέας τόνισε ότι η  άμεση εκτέλεση των ποινών των κατηγορουμένων δεν θα επιφέρει καμία ανεπανόρθωτη βλάβη για τους καταδικασθέντες και τις οικογένειές τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-8-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Απειλούν την εισαγγελέα στη δίκη του Noor1, Μαρία Τρουπή

Έστειλαν πακέτο - βόμβα στο σπίτι του εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη της δίκης για το Noor 1 [βίντεο]

Αναζητείται ο εγκέφαλος για τα ναρκωτικά του Noor 1- Για απλή συνέργεια καταδικάστηκε ο Κοτσώνης


Τελευταίες Ειδήσεις