Logo

Ο ρόλος της χρωματοθεραπείας στην καθημερινότητά μας



 
 

xrwmatotherapeia_3-11-2010Όλοι μας επιθυμούμε να έχουμε μία ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή. Η ευτυχία και η ηρεμία μας μπορούν να επηρεαστούν με...

πολλούς τρόπους, αλλά η απόκτησή τους είναι ιδιαίτερα εφικτή.

Η χρωματοθεραπεία είναι μία από τις μεθόδους που μας βοηθούν να αποκτήσουμε ισορροπία στη ζωή μας. Η φύση μας έχει προικίσει με πολλούς υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς, οι οποίοι μπορούν να αποδειχτούν πολύ αποτελεσματικοί για την ψυχολογία μας και να αλλάξουν δραστικά τον τρόπο ζωής μας.

Κάθε χρώμα έχει κι από ένα διαφορετικό νόημα και χρήση στην καθημερινή μας ζωή. Για παράδειγμα, το κόκκινο και το πορτοκαλί έχουν την ικανότητα να διοχετεύουν ενέργεια στο σύστημά μας και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και έξαρση της αδρεναλίνης μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, το κόκκινο και το πορτοκαλί συμβολίζουν τη ζωντάνια, τη γενναιότητα, την αυτοπεποίθηση και τη δράση. Επομένως, τις ημέρες που νιώθουμε όμορφα για τη ζωή ή επιθυμούμε να τραβήξουμε την προσοχή των άλλων επάνω μας, μπορούμε να φορέσουμε αυτά τα χρώματα προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

Από την άλλη, χρώματα όπως το πράσινο και το μπλε, μπορούν να έχουν χαλαρωτικά αποτελέσματα. Συνήθως η νεότητα, ο πνευματισμός, η ειρήνη και η αλήθεια, συνδέονται με το μπλε χρώμα ενώ η ζωή, η γονιμότητα και η ευεξία, συνδέονται με το πράσινο.

Ενώ σε πολλούς πολιτισμούς το μαύρο χρώμα συμβολίζει τον θάνατο, σε κάποιους άλλους θεωρείται ως σύμβολο σταθερότητας. Στην πραγματικότητα, λανθασμένα θεωρούμε ότι το μαύρο είναι χρώμα, γιατί, ουσιαστικά, το μαύρο είναι η απόλυτη απουσία των χρωμάτων. Αντίθετα, το άσπρο χρώμα  θεωρείται ως σύμβολο αγνότητας και καθαρότητας.

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα και πιστεύεται ότι αντανακλά την αδιαφορία, την αντικειμενικότητα και την απομόνωση.

Τα κόκκινα και τα άσπρα χρώματα έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ιδιότητες και χαρακτηριστικά και όταν τα συνδυάζουμε μεταξύ τους, μας δίνουν το ροζ χρώμα. Το χρώμα αυτό, είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός της ενέργειας του άσπρου και του κόκκινου, αν και αυτό εξαρτάται από τη δοσολογία του κόκκινου και του άσπρου που υπάρχει μέσα σε κάθε ροζ.

Το ροζ χρώμα συμβολίζει τη ζεστασιά, την τρυφερότητα, την αγάπη και τη φροντίδα, γι’ αυτό κιόλας χρησιμοποιείται ως κατεξοχήν χρώμα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις.

Το κίτρινο, το οποίο είναι πολύ έντονο χρώμα, συμβολίζει τη δημιουργικότητα και την υψηλή διανόηση, γι’ αυτό και, συνήθως, το προτιμούν οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Επιλέξτε λοιπόν κι εσείς το χρώμα που σας ταιριάζει και εκφράστε την προσωπικότητα και τη μοναδικότητά σας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-11-2010 από directNEWS


Τελευταία Ευ ζην