Logo

Δύο τρόποι για να ισιώσουμε τα μαλλιά μας φυσικά



 
 

isio_malli_05-11-2010Στην εποχή μας, όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν να έχουν ίσια μαλλιά. Αρκετές από εμάς έχουν φυσικά ίσια μαλλιά. Οι υπόλοιπες όμως, ξοδεύουμε πολλές ώρες σε κομμωτήρια, υποβάλλουμε τα μαλλιά μας σε χημική επεξεργασία και χρησιμοποιούμε πολύ συχνά πρέσες μαλλιών, καταστρέφοντας έτσι την ποιότητα και την φυσική υφή των μαλλιών μας.

Υπάρχουν όμως, αρκετοί φυσικοί και ανέξοδοι τρόποι για να ισιώνουμε τα μαλλιά μας μόνες μας στο σπίτι και να τα διατηρούμε ίσια μέχρι το επόμενο λούσιμο χωρίς να τα ταλαιπωρούμε ή να τα καίμε, διατηρώντας έτσι και την φυσική τους λάμψη.

Ένας τρόπος για να αποκτήσουμε ίσια μαλλιά, είναι να χρησιμοποιήσουμε γάλα. Συγκεκριμένα, ανακατεύουμε σε ένα δοχείο ψεκασμού 1/3 γάλα με 1/3 νερό και το ψεκάζουμε στα μαλλιά μας ενώ είναι στεγνά. Μετά από είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά, χτενίζουμε τα μαλλιά μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Μόλις δούμε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς, λουζόμαστε κανονικά με σαμπουάν και μαλακτική και θα έχουμε ίσια μαλλιά μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Επίσης, μπορούμε να αναμείξουμε φρέσκο γάλα καρύδας με μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο, το απλώνουμε στα μαλλιά μας και κάνουμε καλό μασάζ από τη ρίζα έως τις άκρες. Μετά, αν θέλουμε, μπορούμε να τυλίξουμε τα μαλλιά μας με μια στεγνή πετσέτα και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν για μία ώρα περίπου. Εναλλακτικά, τα στεγνώνουμε με πιστολάκι ενώ ταυτόχρονα τα χτενίζουμε, για να αποφύγουμε το φριζάρισμα και το να κατσαρώσουν εύκολα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-11-2010 από directNEWS


Τελευταία Ευ ζην