Logo

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε για να είμαστε πάντα όμορφες



 
 

beauty-resolutions_12-11-2010Μην απλώνετε προϊόντα σε πολύ βρεγμένα μαλλιά

Αν θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τον αγαπημένο μας αφρό ή τζελ, πρέπει να τα απλώσουμε όταν τα μαλλιά μας είναι νωπά ή στεγνά. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι λιγότερο πορώδη, επομένως είναι πιο δύσκολο να απορροφήσουν το προϊόν.

Μην απλώνετε πολύ make up στο μέτωπό σας

Με την παραμικρή κίνηση που κάνουμε, το μέτωπό μας κινείται. Αν έχουμε απλώσει λοιπόν, περισσότερο από ένα πολύ λεπτό στρώμα make up, τότε αυτό θα «σπάσει» και θα δημιουργηθούν αντιαισθητικές πτυχές κατά μήκος του μετώπου. Μια καλή λύση είναι να απλώσουμε το make up στα μάγουλα, το πηγούνι και τη μύτη και το επιπλέον προϊόν από αυτές τις περιοχές να το απλώσουμε στο μέτωπό μας.

Μην τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα για να στεγνώσουν

Αυτή η μπρος-πίσω κίνηση που κάνουμε με την πετσέτα όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, δημιουργεί φριζάρισμα και επομένως, είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε τα μαλλιά μας μετά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να τυλίξουμε με την πετσέτα τα μαλλιά μας, να την πιέσουμε ελαφρά με τις παλάμες μας έτσι ώστε να απορροφήσει όσο περισσότερο νερό γίνεται και στην συνέχεια, να χτενίσουμε τα μαλλιά μας με μία χτένα με μεγάλα δόντια προκειμένου να μην μπερδευτούν.

Μην αφήνετε τα φρύδια σας να έχουν πολύ διαφορετικό χρώμα από αυτό των μαλλιών σας

Αν βάψουμε τα μαλλιά μας δύο με τρείς τόνους πιο ανοιχτά, τότε μπορούμε  να ανοίξουμε ελαφρώς και το χρώμα των φρυδιών μας. Αν πάλι, βάψουμε τα μαλλιά μας πιο σκούρο χρώμα από το φυσικό μας, μπορούμε να σκουρύνουμε και τα φρύδια μας ένα με δύο τόνους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία μπατονέτα ή μία οδοντόβουρτσα προκειμένου να απλώσουμε στα φρύδια μας την ίδια μπογιά που χρησιμοποιήσαμε και στα μαλλιά μας. Σκουπίζοντας το χρώμα κάθε πέντε λεπτά, μπορούμε να δούμε αν μας αρέσει το αποτέλεσμα. Αν θεωρήσουμε ότι χρειάζεται κι άλλο χρόνο (για να ανοίξει ή να σκουρύνει κι άλλο), μπορούμε να ξαναβάλουμε μπογιά. (Προσοχή, αν βάψουμε τα φρύδια μας σε πορτοκαλί ή κατάμαυρη απόχρωση, δεν μπορούμε να τα επαναφέρουμε στο φυσικό τους χρώμα).

Μην ξυρίζετε τα πόδια σας αν έχετε κάτσει πολλή ώρα στο ντούζ

Μετά από 10-15 λεπτά, το νερό κάνει το δέρμα να ζαρώνει και να πρήζεται κι αυτό σημαίνει ότι το ξυραφάκι δεν μπορεί να γλιστρήσει εύκολα πάνω στο δέρμα, αλλά ούτε και να φτάσει στη βάση της τρίχας. Προκειμένου να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι καλό να ξυριζόμαστε στα πρώτα πέντε με δέκα λεπτά από την ώρα που μπαίνουμε στο ντούζ, γιατί μέχρι τότε το ζεστό νερό θα έχει μαλακώσει το δέρμα και τις τρίχες.

Μην ψεκάζετε άρωμα απευθείας στα μαλλιά σας

Τα περισσότερα αρώματα περιέχουν αλκοόλ, το οποίο αν έρθει σε επαφή με τα μαλλιά, τα ξηραίνει. Αντί λοιπόν να ψεκάζουμε το άρωμα στα μαλλιά μας, μπορούμε να ψεκάσουμε λίγο στις παλάμες μας, να τις χτυπήσουμε μεταξύ τους μερικές φορές (ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ) και κατόπιν, να περάσουμε τα δάχτυλά μας ανάμεσα απ’ τα μαλλιά μας.

Μην το παρακάνετε με τα προϊόντα για το δέρμα

Πώς ξέρουμε αν μια νέα λοσιόν, κρέμα, scrub ή μάσκα είναι καλή; Είναι απλό: Το δέρμα μας φαίνεται καλύτερο, όχι χειρότερο. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που θεωρούν ότι αν ένα προϊόν κοκκινίζει το δέρμα τους, τότε κάνει καλή δουλειά. Μία κόκκινη και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα όμως, σημαίνει ότι το δέρμα έχει κάποια φλεγμονή. Καλό θα ήταν λοιπόν, να μην κάνουμε scrub πάνω από μία φορά την εβδομάδα και να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα προϊόντα που αγοράζουμε.

Μην κάνετε το περίγραμμα των χειλιών σας πριν βάλετε κραγιόν

Πρέπει πρώτα να βάζουμε το κραγιόν μας και μετά να κάνουμε το περίγραμμα των χειλιών μας καθώς, με αυτόν τον τρόπο, το μολύβι θα γλιστράει πιο απαλά στα χείλια μας, κάνοντας ένα πιο φυσικό και ωραίο περίγραμμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2010 από directNEWS.gr


Τελευταία Ευ ζην