Logo

Ελπίδες για θεραπεία του μελανώματος - Το “εμβόλιο” είναι 100% αποτελεσματικό στα ποντίκια [βίντεο]



 
 

Μια ομάδα επιστημόνων που εργάζονται σε διάφορα ιδρύματα στις ΗΠΑ αναφέρει ότι έχει ανακαλύψει ένα φάρμακο για μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου ιδιαίτερα επιθετική που επηρεάζει πρώτα το δέρμα και στη συνέχεια κάνει μεταστάσεις σε διάφορα μέρη του σώματος.

Η συγκεκριμένη ομάδα ερευνητών, που συνδέονται με το Ινστιτούτο Scripps (Καλιφόρνια) και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του νοτιοδυτικού Τέξας, λέει ότι το φάρμακο Diprovocim έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στο 100% των περιπτώσεων μελανώματος Β16 σε ποντίκια.

Αυτή η ουσία αναστέλλει την ανάπτυξη του κακοήθους όγκου και εμποδίζει την επανεμφάνισή του μόλις θεραπευτεί, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως “ανοσοενισχυτικό” για ένα “εμβόλιο” κατά της ασθένειας αυτής.

Η θεραπεία έχει ένα μόριο που παρέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα του άρρωστου οργανισμού την ικανότητα να καταπολεμά κακοήθη κύτταρα : "Αυτό το εμβόλιο εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να κυνηγά τον όγκο", εξήγησε ο χημικός Ντέηλ Μπόγκερ, ένας από τους ειδικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Όταν προσπάθησαν να εισάγουν καρκινικά κύτταρα σε ποντικούς που είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε αγωγή με τη χρήση αυτού του ανοσοενισχυτικού, δεν υπήρχε καμία μόλυνση σε καμία περίπτωση . Επιπλέον, οκτώ άρρωστα ζώα έλαβαν τόσο τη συγκεκριμένη φαρμακευτική θεραπεία όσο και το εμβόλιο με Diprovocim και όλα επέζησαν κατά τη διάρκεια των 54 ημερών του πειράματος.

Ο Μπόγκερ τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο το Diprovocim να εισαχθεί με ένεση απευθείας στον όγκο: κατά τη διάρκεια του πειράματος, χορηγήθηκε με ενδομυϊκές ενέσεις εκτός της πληγείσας περιοχής.

Η ουσία κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία Tollbridge Therapeutics και οι δημιουργοί της δεν αποκάλυψαν την σύνθεσή της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Ευ ζην