Logo

Διάλογοι-"φωτιά" των αστυνομικών για τη δωροδοκία από επιχειρηματία



 
 

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στον επιχειρηματία και τους δύο αστυνομικούς που φέρονται να δωροδοκήθηκαν για να τον βοηθήσουν σε υπόθεση παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών.

Οι διάλογοι που κατέγραψε ο "κοριός" της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", μία ημέρα μετά την απελευθέρωση τους με περιοριστικούς όρους.

"Πρωταγωνιστής" στις συνομιλίες είναι ο αστυνόμος Α’ ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ζήτησε χρήματα προκειμένου να μεσολαβήσει για να μειωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία από την Επιθεώρηση Εργασίας, γιατί απασχολούσε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός ζήτησε από τον επιχειρηματία να βρεθούν στις 23 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, λέγοντάς του πως μπορούσε να τον βοηθήσει ώστε να μειωθεί το πρόστιμο που θα του επιβληθεί από 10.500 ευρώ σε 1.500 ευρώ για τον κάθε αλλοδαπό.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για δωροδοκία, φέρεται να του ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ για να «πληρώσω κάποιον άνθρωπο στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Διαβάστε χαρακτηριστικό διάλογο του αστυνομικού με τον επιχειρηματία ο οποίος είχε "καλωδιωθεί" από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.:
Επιχειρηματίας: «Ωραία, ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Να σας δώσω τα χρήματα;».
Αστυνόμος: «Κάτσε λίγο. Δώσ’ τα μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν ακουστεί ότι είπες το παραμικρό θα σε σκίσω!».

Yπαστυνόμος: «Δεν θέλω επ’ ουδενί, επ’ ουδενί όμως, να ακουστεί τίποτα για τη δικιά μας υπηρεσία ή για το δικό μου όνομα».
Αστυνόμος: «Αν ακουστεί ότι είπες το παραμικρό θα σε σκίσω, να το ξέρεις».
Επιχειρηματίας: «Όχι, προς Θεού, προς Θεού, μα τι λέτε τώρα».
Υπαστυνόμος: «Εντάξει; Και ούτε θα αρχίσετε να λέτε δεξιά και αριστερά τη σκαπούλαρα και οτιδήποτε».
Επιχειρηματίας: «Από από όλη μου την εταιρία και την οικογένειά μου, ο αδερφός μου ξέρει επειδή είμαστε συνέταιροι και το κάνουμε μαζί. Κανείς άλλος δεν το έχω συζητήσει με κανέναν».
Αστυνόμος: «Κουβέντα σε κανέναν».
Επιχειρηματίας: «Ούτε καν με τη λογίστριά μου, τίποτα».

Σε άλλη απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, μετά τη δωροδοκία, ο "κοριός" της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε την ακόλουθη στιχομυθία:
Αστυνόμος: «Θα με προσκυνάς εν τέλει.».
Επιχειρηματίας: «Εκτιμώ πάρα πολύ τη βοήθειά σας γιατί είχα αγχωθεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα».
Αστυνόμος: «Αυτά όλα ειλικρινά σου μιλάω, στην τσέπη μου θα μείνουν ελάχιστα, είναι για άλλους ανθρώπους, για να μπορέσουμε να… δεν το κοινοποίησαν δεν έκανα τίποτα, αλλά και εσύ μη βγεις έξω και λες».
Επιχειρηματίας: «Όχι, τίποτα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε ελέγξει το κινητό του επιχειρηματία στην πρώτη συνάντησή που είχε μαζί του για να εξασφαλίσει ότι δεν τον ηχογραφούσε. Όμως δεν τον έψαξε στην επόμενη συνάντηση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων να έχουν ηχογραφήσει την υπόθεση δωροδοκίας.

Μάλιστα σε εκείνη τη συνάντηση ο διεφθαρμένος αστυνομικός φέρεται να ανέφερε χαμηλόφωνα στον επιχειρηματία πως άλλαξε τις καταθέσεις των Πακιστανών και ότι «η υπόθεση θα μείνει εκεί και δεν θα ανακατευτεί καθόλου η Επιθεώρηση».

Σε εκείνο το σημείο οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων εισέβαλαν στο γραφείο όπου ο συνάδελφος τους έπαιρνε επ' αυτοφώρω τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Από την πλευρά του ο αστυνόμος στην απολογία του στον Ανακριτή, υποστήριξε:
«Ποτέ μου δεν του ζήτησα τα 10.000 ευρώ που αναφέρει ψευδώς ούτε τον παρότρυνα να πάει στην τράπεζα να μου τα φέρει και ουδέποτε επέστρεψε, αφού έφυγε, στο γραφείο μου. Απορία αλλά και αγανάκτηση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι εγώ δήθεν θα άλλαζα την κατάθεσή των συλληφθέντων Πακιστανών».
«Σε σχέση με την ημέρα σύλληψής μου πρόκειται για μια πολύ καλά σκηνοθετημένη ενέργεια του καταγγέλλοντος σε βάρος μου προς ίδιον όφελος. Προέβη σε ψευδή καταγγελία» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις απολογίες τους, χθες, Δευτέρα,  οι κατηγορούμενοι, αστυνόμος και ο υπαστυνόμος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά