Logo

Στα χέρια της Αστυνομίας 4 διακινητές μεταναστών στη Θράκη [φωτο]



 
 

Ακόμα τέσσερις διακινητές που μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τα σύνορα μας στη Θράκη, συνελήφθησαν μέσα σε ένα 48ωρο από τις αστυνομικές αρχές.

Μόλις μία ημέρα μετά τη σύλληψη 5 διακινητών σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, φαίνεται ότι βρήκαν μιμητές, αλλά και αυτοί συνελήφθησαν την Παρασκευή και σήμερα, Σάββατο.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 43, 42, 38 και 23 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Στην πρώτη υπόθεση συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής ο 43χρονος οδηγός φορτηγού ο οποίος μετέφερε πέντε μετανάστες  στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Σε σήμα που του έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δεν σταμάτησε. Ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Τελικά, κοντά στον οικισμό στο Πολύσιτο Ξάνθης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση,το πρωί της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, έκαναν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Και αυτός ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Το όχημα εγκαταλείφθηκε σε κοντινή δασική περιοχή. Ακολούθησε νέα καταδίωξη για να συλληφθεί ο 23χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου και δύο μετανάστες, ενώ ο οδηγός του οχήματος διέφυγε και αναζητείται.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της Παρασκευής, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό, μεταφέροντας παράνομα 8 μη νόμιμους μετανάστες. Μάλιστα ο 38χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης .

Στην τέταρτη περίπτωση, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο, μεταφέροντας παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες.

Τα τέσσερα οχήματα, διάφορα χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2019 από directNEWS.gr

 

 

 


Τελευταία Αστυνομικά