Logo

Μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη μετά τις μολότοφ με 3 τραυματίες αστυνομικούς στα Εξάρχεια



 
 

Ένας 27χρονος συνελήφθη μετά από επίθεση ομάδας ατόμων, αργά το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Οι δράστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη.

Μετά την επίθεση έγιναν, συνολικά, 16 προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Καταγγέλλεται ξυλοδαρμός του 27χρονου από τα ΜΑΤ

Αναφορικά με τη σύλληψη του 27χρονου, ο Γιωργος Καλαϊτζίδης αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook: 

Μέλος του Ρουβίκωνα που βρίσκονταν έξω από το καφενείο σήμερα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ αφού πρώτα τον ξεγύμνωσαν. Τον προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ όπου και του ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται. Περνάει αύριο από Ευελπίδων.Ειναι άσχημα χτυπημένος και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.

Στον εισαγγελέα ο 27χρονος

Ο Γιωργος Καλαϊτζίδης σε νεότερη ανάρτησή του αναφέρει ότι ο 27χρονος συλληφθείς προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του περιλαμβάνονται τέσσερα πλημμελήματα, επισημαίνοντας ότι ο νεαρός δεν είχε σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί εναντίον των αστυνομικών. 

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του έχει ως εξής:

Ο σύντροφος μας που συνελήφθη χτές περνάει σήμερα εισαγγελέα και μετά αυτόφωρο τριμελές.Του έχουν βάλει 4 πλημμελήματα:Αντίσταση,εξύβριση, επίθεση κατά αστυνομικού και οπλοκατοχή.
Ο σύντροφος μας συνελήφθη έξω από το καφενείο που περικυκλώθηκε από τα ΜΑΤ και καμία σχέση δεν είχε με την επίθεση που είχε προηγηθεί στην Χ.Τρικούπη όπως γράφουν διάφοροι ελεεινοί των ΜΜΕ.
Χτυπήθηκε άσχημα από τα ΜΑΤ όταν η μια διμοιρία που τον έπιασε των παρέδωσε σε μια άλλη.
Στην ΓΑΔΑ προσήχθησαν 18 άτομα συνολικά και φυσικά "όλως τυχαίως" επέλεξαν να συλλάβουν το μέλος του Ρουβίκωνα.Και όχι μόνο αυτό αλλά του φόρτωσαν και 4 κατηγορίες.
Η σύλληψη του έγινε όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε όποιον έβλεπαν μπροστά τους έξω από το καφενείο.
Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι άλλο από τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ ούτε και από την κρατική ασφάλεια που φόρτωσε τον σύντροφό μας με κατηγορίες.
Οι απαντήσεις θα δοθούν στον δρόμο.

ΥΓ. Όταν ξυλοκοπούν τα ΜΑΤ έναν άνθρωπο όπως χτές, είναι πάγια τακτική της ασφάλειας μετά να του φορτώνει τις συγκεκριμένες κατηγορίες για να καλύψει τον ξυλοδαρμό που έκαναν οι συνάδελφοι τους πρίν.Η αντίσταση, η επίθεση, η εξύβριση και η οπλοκατοχή,είναι το πακετάκι των πλημμελημάτων που φορτώνετε κάποιος όταν τον έχουν κάνει τόπι στο ξύλο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά