Logo

Αυτοί είναι οι τσαντάκηδες με 36 κλοπές σε γυναίκες [φωτο]



 
 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Δευτέρα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο σεσημασμένων τσαντάκηδων που είχαν διαπράξει 36 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Οι δύο τσαντάκηδες συνελήφθησαν στις 30 Οκτωβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για κλοπές τσαντών από πεζές γυναίκες.

Οι δύο ληστές που επέβαιναν μαζί σε δύο μοτοσικλέτες εναλλαξ, είχαν ρημάξει πεζές γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής. Εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν και τις αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους.

Στις περιπτώσεις που οι γυναίκες αντιστέκονταν, τότε τις παρέσυραν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, πέφτοντας στο δρόμο.

Από τα κλοπιμαία, κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά.

Όμως δεν αρκούνταν σε αυτό. Αν έβρισκαν μέσα στις τσάντες καταγεγραμμένους τους κωδικούς Pin των τραπεζικών καρτών που είχαν βρει μέσα στις τσάντες, τότε έκαναν αναλήψεις μετρητών από ATM.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που έμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο ρέπλικα, κράνη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή τους σε 36 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα σε Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Περιστέρι και Πετρούπολη.

Διαβάστε τα στοιχεία ταυτότητας και δείτε φωτογραφίες των δύο δραστών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία. Πρόκειται για τους:

  • ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Αλέξανδρο του Διονυσίου και της Γεωργίας, γεννηθέντα την 11-2-1979 στην Αθήνα

  • ΓΚΙΚΑ Σπύρο του Θωμά και της Θοδώρας, γεννηθέντα την 31-5-1990 στην Αλβανία

Από την Αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι αριθμοί κυκλοφορίας των μοτοσικλετών που χρησιμοποιούσαν οι δύο δράστες.

Πρόκειται για τις υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας ZΡE-0876 και ΙΗΡ-0518 μοτοσυκλέτες.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο δραστών είναι χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη. Αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά