Logo

Αυτός είναι ο Βούλγαρος που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Δράμα [φωτο]



 
 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 51χρονου Βούλγαρου, μέλους σπείρας εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους στη Δράμα.

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες στο νομό Δράμας και προσποιούνταν ότι είναι γιατροί νοσοκομείου ή αστυνομικοί. Χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου το οποίο χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, είτε το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα το οποίο χρειάζεται βοήθεια, ζητούσαν χρήματα από τα θύματα τους.

Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, από την Πέμπτη μέχρι την Παρασκευή 31/1 είχε διαπράξει εννέα απόπειρες απάτης στην πόλη της Δράμας και στη Νέα Αμισό Δράμας.

Τα εννέα υποψήφια θύματα ήταν άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 56 έως 91 ετών.

Αν έπεφταν στην "παγίδα", οι δράστες θα αποσπούσαν από τα εννέα θύματα τους συνολικά 250.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν τον 51χρονο Βούλγαρο στις 31 Ιανουαρίου. Είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας. Οι συνεργοί του θα τον ενημέρωναν ώστε να πάει στο σπίτι του θύματος και να παραλάβει τα χρήματα.

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 51χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα απάτης, τελεσθείσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον υπήκοο Βουλγαρίας (επ) BANCHEV (ον) BORISLAV του RADULOV και της ANKA, γεννηθέντα την 23-12-1968, στη Βουλγαρία.

Δείτε τις φωτογραφίες του 51χρονου Βούλγαρου

Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην αποκάλυψη μαρτύρων ή θυμάτων της σπείρας.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25210-31111 και 25210-60070 του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά