Logo

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



 
 

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας πέριξ της οδού Ασκληπιού, όπου βρίσκεται το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης Εξαρχείων, εξετάζουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγεται για τη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου,το βράδυ της Πέμπτης.

Οι αστυνομικές αρχές ελπίζουν κάποια κάμερα να έχει καταγράψει τους δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τόσο κατά την εκτέλεση του δικηγόρου, όσο και κατά την αποχώρησή τους από το δικηγορικό γραφείο - τόπο του εγκλήματος.

Τις έρευνες για τη δολοφονία διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και όχι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να δείχνει τρομοκρατική ενέργεια. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σε αυτή τη φάση των ερευνών εξετάζουν ως μάρτυρες πρόσωπα που βρίσκονταν την ώρα της δολοφοίας κοντά στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να σχηματίσουν μία πρώτη εικόνα για το προφίλ των δραστών και τις συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας. Παράλληλα, "ξεσκονίζουν" τις υποθέσεις που χειριζόταν το θύμα και κυρίως αυτές που αφενός μεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές αφετέρου δε, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα για τον εντολέα του άτυχου δικηγόρου. 

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν  πως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβληθεί αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ότι βαρύνουσα σημασία για την έρευνα θα έχουν οι καταθέσεις των συνεργατών του. 

Οι υποθέσεις που χειριζόταν το θύμα 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε χειριστεί πλήθος ποινικών υποθέσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

*Τμήμα της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας, το  2014 με θύμα άλλον δικηγόρο για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Οι δύο αλλοδαποί πριν από, περίπου ένα χρόνο είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου, έναν βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, που εκπροσωπούσε νομικά και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του εμπλεκομένου στo σκάνδαλο είχε κατηγορήσει τους δύο Αλβανούς για εκβίαση.

*Υποθέσεις προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων

*Δικογραφία για τους ληστές των χρηματοκιβωτίων

Παράλληλα, παρίστατο ως συνήγορος στην υπόθεση των ομολόγων, ενώ ήταν και νομικός εκπρόσωπος σε ΜΜΕ

Οι μαρτυρίες

Συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο μέσα στο γραφείο της οδού Ασκληπιού, έγινε αυτήκοος μάρτυρας μιας σύντομης προφορικής διατύπωσης των δολοφόνων και υποστήριξε καταθέτοντας στους αστυνομικούς οι οι δράστες μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά. 

Όπως φέρεται να εἰιπε ο συνεργάτης του θύματος για πρώτη φόρα έβλεπε τα δύο άτομα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχαν κλείσει ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. 

Άλλος μάρτυρας που διατηρεί επαγγελματική στέγη στον ίδιο όροφο και ακριβώς απέναντι από το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται να υποστήριξε ότι άκουσε έκκληση σε βοήθεια. Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε πως άκουσε «βοήθεια, μας σκοτώνουν», φράση που αποδίδεται στον συνεργάτη του θύματος, ο οποίος φώναξε όταν οι δράστες αποχωρούσαν από την σκηνή του εγκλήματος. 

Άλλοι μάρτυρες - πρόσωπα που  εργάζονταν σε παρακείμενα γραφεία και επαγγελματικούς χώρους - δεν αναφέρουν στις καταθέσεις τους εκπυρσοκρότηση όπλου. Το γεγονός αυτό προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε όπλο με σιγαστήρα. 

Οι δράστες

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν πως από τα μεχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 30-40 ετών, φαίνεται να είχαν ραντεβού με το θύμα.  Οι δύο δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του και φέρονται να είχαν σχετική συζήτηση με τον συνεργάτη του ποινικολόγου..

Στη συνέχεια κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συναντήσεων. Κάποια στιγμή ζήτησαν από τον 32χρονο συνεργάτη του θύματος να τους αφήσει μόνους και έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν μαζί του, τον πυροβόλησαν δύο φορές και διέφυγαν.

Αξιωματικοί που ασχολούνται με την διερεύνηση της δολοφονίας τόνιζαν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να ήταν αλβανικής καταγωγής και πρόσθεταν  ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να εκτελούσαν “συμβόλαιο θανάτου”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά