Logo

Ληστεία στου Φιλοπάππου: Συνελήφθησαν τα μέλη της συμμορίας που οδήγησε στο θάνατο τον 25χρονο, Νίκο Μουστάκα [φωτο]



 
 

Τρεις αλλοδαποί, δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός, προσήχθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ανακρίθηκαν για την υπόθεση της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου που κατέληξε στον θάνατο 25χρονου φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο Πακιστανούς που δηλώνει ανήλικος - υποστήριξε ότι είναι 17 ετών - ομολόγησε ότι αυτοί διέπραξαν τη ληστεία στου Φιλοπάππου, που είχε ως αποτέλεσμα  να χάσει τη ζωή του ο 25χρονος φοιτητής, Νίκος Μουστάκας.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι δεν έσπρωξαν τον 25χρονο να πέσει στον γκρεμό, αλλά αυτός για να τους αποφύγει, έκανε μερικά βήματα πίσω, παραπάτησε και έπεσε.

Είπε, επίσης, ότι απείλησαν το νεαρό με ένα σπασμένο μπουκάλι, που του κόλλησαν στον λαιμό, για να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο, Πακιστανοί, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, από όπου προσπάθησαν να διαφύγουν από την χώρα έπειτα από τη ληστεία που κόστισε τη ζωή στον 25χρονο. Και οι δύο θορυβημένοι από την  έκταση που έλαβε η υπόθεση προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, καταφεύγοντας αρχικά στη Θήβα, στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και, τέλος, φθάνοντας στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης όπου και συνελήφθησαν.

Ο τρίτος αλλοδαπός, με καταγωγή από το Ιράκ, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Σε εισαγγελέα και ανακριτή οι τρεις νεαροί συλληφθέντες 

Και οι τρεις, που είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τηλέφωνά τους μετά τον  θάνατο του φοιτητή, φέρονταν κατά τις αστυνομικές αρχές ότι είχαν συγκροτήσει μία  άγρια συμμορία και επιτίθονταν σε τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης για να τους κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα και τα πορτοφόλια.

Την πράξη τους ομολόγησε αρχικά ο φερόμενος ως ανήλικος και στη συνέχεια παραδέχθηκε την εμπλοκή του και άλλος ένας από τους συλληφθέντες 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για τρία νεαρά άτομα. Ο ένας δηλώνει 17 ετών, ο δεύτερος Πακιστανός είναι 26 ετών, ενώ ο Ιρακινός είναι 25 ετών. Πρόσθεταν ότι η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε πλαστική σακούλα, από πληροφορίες, οι οποίες συγκεντρώθηκαν από την έρευνα, καθώς και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αρχικά  η Πορτογαλίδα φίλη του θύματος δεν είχε αναγνωρίσει τον δράστη στις φωτογραφίες που της υποδείχθηκαν από παλιότερες προσαγωγές του. Όταν όμως εντοπίσθηκε στην Αθήνα και προσήχθη -το βράδυ της Πέμπτης- στην ΓΑΔΑ τον αναγνώρισε μετά βεβαιότητας. 

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται το απόγευμα να οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών της Αθήνας. 

Αυτοί είναι δύο από τους τρεις δράστες της αιματηρής ληστείας 

Ο ΣΚΑΪ  έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα φωτογραφία με τα πρόσωπα των δύο εκ των τριών δραστών της ληστείας που οδήγησε στο θάνατο του 25χρονου, Νίκου Μάστορα. 

Πρόκειται για τους δύο που έχουν παραδεχθεί ότι  απείλησαν με σπασμένο μπουκάλι τον άτυχο 25χρονο και τη φίλη του.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι έχει ζητηθεί να εκδοθεί από την Εισαγγελία διάταξη για δημοσιοποίηση των στοιχείων τους έτσι ώστε να υπάρξει κάποια πληροφορία για ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά