Logo

Εξετάζεται και η εκδοχή της ληστείας στην υπόθεση του αστυνομικού που βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος σε σπίτι Πακιστανών



 
 

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα σενάρια, με βάση τις νέες πληροφορίες που συγκεντρώνονται από την έρευνα, για την υπόθεση του αστυνομικού, ο οποίος  βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος μέσα σε διαμέρισμα στη Νίκαια, στο οποίο  διαμένουν Πακιστανοί.

Η εκδοχή της ληστείας είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες τονίζουν ότι ο αστυνομικός,  ο οποίος υπηρετεί στην ασφάλεια Αττικής, στο τμήμα αθλητικής βίας, δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και υπάρχουν ερωτηματικά για το πως βρέθηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκδοχή αυτή εξετάζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο  αστυνομικός μπήκε να ληστέψει τους αλλοδαπούς, τους οποίους πιθανότατα γνώριζε και δεν αποκλείεται να είχε μαζί τους κάποια συναλλαγή.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη μέσα στο διαμέρισμα, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι Πακιστανοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αστυνομικό, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έδεσαν σε καρέκλα.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως αναζητούνται ακόμη τρία άτομα που φέρονται ως συνεργοί του αστυνομικού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είναι και εκείνοι αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, όταν λίγ πριν τις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης πολίτης τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι άκουσε φωνές από το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι μόλις έφθασαν εκεί δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Πακιστανών

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους αλλοδαπούς διαπίστωσαν ότι μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν δεμένος, χτυπημένος και σε κακή κατάσταση ένας συνάδελφός τους.

Ο αστυνομικός δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του

Τι δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν σε διαμέρισμα  2ου ορόφου στη Νίκαια έδωσε ο αστυνομικός, λέγοντας: 

 «…Προσπάθησα να φύγω αλλά η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε ούτε πόμολο. Οι Πακιστανοί με χτυπούσαν συνεχώς με κλωτσιές, μπουνιές και τέλος με ακινητοποίησαν και με έδεσαν, ενώ με ένα μαχαίρι μου έκοβαν το αυτί. Όλα άρχισαν όταν την ώρα που επέστρεφα στο σπίτι μου κατάλαβα να γίνεται μία φασαρία κάτω από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Τους φώναξα "αστυνομία" και τότε αυτοί αρχικά μου επιτέθηκαν και μετά άρχισαν να τρέχουν…»

Ο αστυνομικός, δηλαδή, ισχυρίζεται ότι  διαπίστωσε παράνομες ενέργειες και ακολούθησε τους Πακιστανούς μέσα στην πολυκατοικία. 

Αυτό που προβληματίζει τους συναδέλφους του από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, είναι ότι δεν δίνει κάποια πειστική απάντηση στο σημαντικό ερώτημα, γιατί δεν  ειδοποίησε ποτέ την Άμεση Δράση και γιατί δεν ζήτησε ενισχύσεις όταν διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

Τι υποστηρίζουν οι Πακιστανοί

Από την πλευρά τους οι Πακιστανοί υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι το βράδυ της Τετάρτης ο εν λόγω αστυνομικός  με τρία ακόμη άτομα εισέβαλαν μέσα στο διαμέρισμά τους και έδεσαν με τάι ραπ έξι από αυτούς. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκαν, οι τέσσερις άνδρες τους  άρπαξαν χρήματα και καπνικά προϊόντα.

Όταν οι τρεις από τους τέσσερις δράστες έφυγαν, ο αστυνομικός έμεινε πίσω, ο οποίος, ωστόσο, όπως είπαν, δεν αντελήφθη, ότι ένας από αυτούς είχε καταφέρει να λυθεί.

Ο Πακιστανός που λύθηκε, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή των ομοεθνών του, επιτέθηκε στον αστυνομικό και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια έλυσε και τους υπόλοιπους  και όλοι μαζί ξυλοκόπησαν τον αστυνομικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2018 από directNEWS.grα


Τελευταία Αστυνομικά