Logo

Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα ο πατέρας που σκότωσε την κόρη του με σιδερόβεργα επειδή διατηρούσε σχέση με Αφγανό



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας οδηγείται ένας 52χρονος ομογενής από την Αλβανία που έχει συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με θύμα την 29χρονη κόρη του, το πτώμα της οποίας βρέθηκε Τετάρτη θαμμένο στην πίσω πλευρά του σπιτιού της στην περιοχή της Αλεπούς.

Τα ίχνη της 29χρονης, Αγγελικής Πέτρου, είχαν χαθεί από το πρωί της Τετάρτης, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας εντοπίστηκε η σορός της. 

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή θεώρησαν ως βασικό ύποπτο τον πατέρα της, ο οποίος, τελικά, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι εκείνος είναι ο δράστης του εγκλήματος.

Ο πατέρας διέπραξε τη δολοφονία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς χτυπώντας την άτυχη κοπέλα στο κεφάλι με σιδερόβεργα και στη συνέχεια  την έθαψε στην πίσω πλευρά του σπιτιού όπου διέμεναν. 

Ρατσιστικό κίνητρο

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, νομικοί κύκλοι τονίζουν πως πίσω από τη δολοφονία υποκρύπτεται ρατσιστικό κίνητρο, καθώς ο πατέρας και καθ' ομολογία δράστης φέρεται να σκότωσε την κόρη του, επειδή δεν ενέκρινε τη σχέση της, λόγω της καταγωγής του συντρόφου της, ο οποίος είναι Αφγανός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγελική Πέτρου τον τελευταίο καιρό διατηρούσε σχέση με έναν άνδρα από το Αφγανιστάν και ο πατέρας της, ομογενής από την Αλβανία, διαφωνούσε με αυτή εξαιτίας της καταγωγής του συντρόφου της, με αποτέλεσμα οι καυγάδες στο σπίτι να είναι κάθε μέρα και πιο έντονοι.

Η καταγγελία για την εξαφάνιση της Αγγελικής στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας έγινε από τον σύντροφό της, όταν εκείνη δεν εμφανίστηκε στην επιχείρηση όπου εργαζόταν.

Η σορός της 29χρονης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκειμένου να διεξαχθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας , η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 29χρονης αλλοδαπής στην Κέρκυρα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος 52χρονου αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου της 29χρονης, ο οποίος συνελήφθη χθες (02-01-2019).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 52χρονος, το βράδυ της Τρίτης (01.01.2019), μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχε με την 29χρονη, την χτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο (σιδερόβεργα) στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Η προανάκριση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

Ο 52χρονος, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-1-2019 από directNEW.gr 


Τελευταία Αστυνομικά