Logo

Δολοφονία Αλέξανδρου Σταματιάδη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα από το Βέλγιο ένας από τους δράστες



 
 

Οι Βελγικές αρχές παρέδωσαν στην Ελληνικές έναν από τους δολοφόνους του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη. Το έγκλημα είχε διαπραχθεί μέσα στο σπίτι του θύματος στην Κάτω Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2018.

Ο εν λόγω καταζητούμενος είχε αρχικά καταφύγει στην Αλβανία, στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία και, τελικά, κατέληξε στο Βέλγιο, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη είχε εξιχνιαστεί τον Φεβρουάριο του 2019 

Από τον Αύγουστο του 2018 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ληστειών και Διαρρηκτών, που ερευνούσαν την υπόθεση, είχαν καταλήξει στα ονόματα των τριών δραστών της άγριας δολοφονίας του άτυχου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2018.

Οι αστυνομικοί είχαν αρχικά εντοπίσει το προφίλ ενός εκ των συνεργών των δολοφόνων του επιχειρηματία, ο οποίος δεν εμπλεκόταν στο φονικό αλλά στις υπόλοιπες παράνομες δραστηριότητες της σπείρας. Μέσω της έρευνας γύρω από το πρόσωπο του συνεργού οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις από τους τέσσερις δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονία στο σπίτι στην Κάτω Κηφισιά και είχαν τραυματίσει σοβαρά μπροστά στα μάτια της συζύγου και του έφηβου γιού του τον Αλέξανδρο Σταματιάδη, ο οποίος κατέληξε λίγες ημέρες μετά την εισβολή των ληστών  στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και μεθοδική αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες της δολοφονίας την αμέσως επόμενη ημέρα από αυτή της αιματηρής ληστείας στην Κάτω Κηφισιά διέφυγαν στην Αλβανία, προκειμένου οι αρχές να χάσουν τα ίχνη τους, καθώς η υπόθεση  είχε λάβει έκταση στα ΜΜΕ. 

Ο εκδοθείς στην Ελλάδα από τις Βελγικές αρχές είναι 30 ετών και κρυβόταν στις Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του πλαστή Ελληνική ταυτότητα.  Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τεθούν επί τα ίχνη του. Έλληνες αστυνομικοί είχαν μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συνδράμουν τις έρευνες των Βελγικών αρχών. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά