Logo

Ανατροπή στην υπόθεση της σύλληψης δράστη αεροπειρατείας της TWA [φωτο]



 
 

Ανατροπή σημειώνεται στην υπόθεση της σύλληψης του 65χρονου Λιβανέζου,το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Μυκόνου. Οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό άνδρα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, καταζητούνταν ως δράστης αεροπειρατείας και απαγωγής, πράξεις που τελέστηκαν τα έτη 1985 και 1987.

Η ΕΛ.ΑΣ στη σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε: «Εντοπίσθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987. Ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του».

Ωστόσο, στη συνέχεια αστυνομικές πηγές ανέφεραν  στο «Βήμα» ότι το πιθανότερο είναι πως ο 65χρονος συλληφθείς ενδεχομένως δεν έχει κάποια σχέση με τον καταζητούμενο αεροπειρατή.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για πιθανότατα για μία μεγάλη παρανόηση λόγω συνωνυμίας του συλληφθέντα με τα στοιχεία του καταζητούμενου όπως αυτά αναφέρονται στο σχετικό ένταλμα της Ιντερπόλ. 

Ο άνδρας που συνελήφθη στη Μύκονο φαίνεται πως είναι δημοσιογράφος από το Λίβανο όπως φαίνεται από τη σύγκριση των φωτογραφιών συλληφθέντα και καταζητούμενου σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία. 

Αστυνομικοί τόνιζαν ότι αυτό που αναμένουν οι Ελληνικές αρχές είναι το επίσημο έγγραφο των γερμανικών αρχών για τον έλεγχο των αποτυπωμάτων του  συλληφθέντα με εκείνα του καταζητούμενου ενόπλου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 65χρονος συνελήφθη στη Μύκονο κατά τη διάρκεια ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, καθώς το όνομά του συνέπιπτε με αυτό Λιβανέζου καταζητούμενου και  για την αεροπειρατεία στην  πτήση 847   της TWA που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και κατέληξε στην Αλγερία με απολογισμό έναν όμηρο νεκρό.

Ο εν λόγω αεροπειρατής συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα στην Φραγκφούρτη , ενώ σε δεύτερη φάση συνελήφθη και ο αδελφός του με γιάφκα εκρηκτικών. Ενώ όμως οι γερμανικές Αρχές ετοιμάζονταν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ συνεργοί του στην Βηρυτό απήγαγαν δύο γερμανούς υπηκόους καταφέροντας την ανταλλαγή του. Έτσι από τότε αγνοείτο.

Ο 65χρονος που συνελήφθη στη Μύκονο από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κάθε σχέση του με τον καταζητούμενο, δηλώνοντας στους αστυνομικούς ότι είναι δημοσιογράφος από την περιοχή της Σιδώνας στον Λίβανο. Όπως υποστήριξε είχε επισκεφθεί μόνο δύο φορές την Ελλάδα, το 2005 και το 2006 και επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είχε δώσει παρόν στη Γερμανία, ενώ παρουσίασε στους αστυνομικούς και ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει σε τοπικές εφημερίδες. 

Μάλιστα, την επίμαχη περίοδο και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα 1985-1998, σύμφωνα με στοιχεία του δικηγόρου του Χασόν Χαμσεντίν, ο 65χρονος εργαζόταν στην εφημερίδα  “As –Safir”.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται τώρα αλλά και οι συγκρίσεις των φωτογραφιών δείχνουν  ότι η υπόθεση του αεροπειρατή ήταν ένα «μεγάλο λάθος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος κρατείται προσωρινά στην Σύρο με εντολή εισαγγελέα, οδηγήθηκε και πάλι στον εισαγγελέα Εφετών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, ενώ αναμένεται η απάντηση από τις Γερμανικές αρχές. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά