Logo

MOTO GP: Βρέξει, χιονίσει Dani Pedrosa στο Le Mans της Γαλλίας [βίντεο]



 
 

le mans1 19-5-2013Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας στη Γαλλία. Λίγο οι καιρικές συνθήκες, λίγο η βροχή και λίγο οι ανατροπές και οι αναπάντεχες επιδόσεις των...

αναβατών έδωσαν εξαιρετικό θέαμα στους θεατές.

Μεγάλος νικητής στο βρόχινο Le Mans ήταν ο Dani Pedrosa με την Repsol Honda. Ο Ισπανός ήταν πραγματικά φοβερός από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και πανάξια πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά τη Jerez. Στο ξεκίνημα ο Dani είδε ότι είχε το ρυθμό να οδηγήσει την κούρσα και γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή. Ένα λάθος όμως τον έφερε ξανά στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Andrea Dovizioso με τον οποίο είχαν πανέμορφη μάχη με πολλά προσπεράσματα.

Στο τέλος ο αναβάτης της Repsol Honda κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στη νίκη. Τέτοιες νίκες είναι που κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα και ο Pedrosa πλέον οδηγεί την κούρσα στη βαθμολογία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ένας άψογος Cal Crutchlow. Ο Βρετανός της Yamaha Tech3 δεν έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε λίγο πίσω από τους πρώτους. Όσο πέρναγε η ώρα και οι γύροι όμως ο Crutchlow ανέβαζε το ρυθμό του ώσπου βρέθηκε σε απόσταση βολής από το βάθρο. Πέρασε αποφασιστικά τον Rossi και έπειτα έδειξε τη δύναμή του στον Dovizioso καταλαμβάνοντας τελικά τη 2η θέση. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Βρετανό μέχρι στιγμής στο MotoGP, ενώ ήταν η καλύτερη Yamaha M1 στο grid.

Το βάθρο συμπλήρωσε ένας ακόμα αναβάτης που εντυπωσίασε. Ο Marc Marquez στους πρώτους γύρους του αγώνα έδειξε την απειρία του. Δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό του με την RC213V στο βρεγμένο και έμεινε στην 8η θέση, πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον 7ο.

Ο ρυθμός του όμως από τον 8ο γύρο και έπειτα άρχισε να απογειώνεται και σταδιακά άρχισε να φτάνει τους πρώτους. Στο τέλος υπέκυψαν στις ορέξεις του τόσο ο Hayden όσο και ο Dovizioso και με το σπαθί του ανέβηκε στο βάθρο. Δεν άργησε να καταλάβει το πώς οδηγείται μια μοτοσικλέτα MotoGP στο βρεγμένο ο Marquez, κάτι που δείχνει το πόσο ξεχωριστό ταλέντο είναι.

Εξαιρετική δουλειά έκαναν οι δύο αναβάτες της Ducati, Andrea Dovizioso και Nicky Hayden. Ιδιαίτερα ο Ιταλός ήταν εκπληκτικός και οδήγησε τον αγώνα για μεγάλο μέρος. Πάλεψε με τον Pedrosa για τη νίκη και έπειτα με τους Crutchlow και Marquez για το βάθρο, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να ανταμειφθεί με μια θέση στο podium.

Όπως και να έχει η απόδοσή του ήταν εξαιρετική και μαζί με τον Hayden χάρισαν καλές στιγμές στους «κόκκινους». Πολύ καλά τα πήγε και ο Nicky Hayden ο οποίος έμεινε στο group του βάθρου μέχρι τη στιγμή που έπεσε μπροστά του ο Rossi και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Τρικυμία και πνιγμός επικράτησε στο στρατόπεδο της Yamaha στο Le Mans. Ο Valentino Rossi έκανε καλό αγώνα και ο ρυθμός του τον έφερε στο group του βάθρου, ωστόσο όλα αυτά έπεσαν στο κενό όταν έχασε το μπροστινό της M1 και έπεσε. Ο Ιταλός επέστρεψε στην πίστα και τερμάτισε στην 12η θέση, κάτι που σίγουρα δεν περίμενε έπειτα από έναν τόσο καλό αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ακόμα πιο τραγική ήταν η απόδοση του Jorge Lorenzo στο Le Mans. Ο Ισπανός, ενώ στην αρχή του αγώνα έδειξε πολύ δυνατός, κάθε γύρος που πέρναγε ήταν και χειρότερος. Σταδιακά άρχισε να μένει πολύ πίσω, ώσπου κατέληξε στην 8η θέση. Χάρη στην πτώση το teammate του κατάφερε στο τέλος να τερματίσει στην 7η θέση, αλλά το αποτέλεσμα όπως και να έχει είναι απογοητευτικό.

Την εξάδα συμπλήρωσε ο σταθερός Alvaro Bautista, ενώ στη δεκάδα τερμάτισαν επίσης οι Pirro, Smith και Bradl. Ο Γερμανός της LCR Honda μάλιστα σημείωσε πτώση από την 6η θέση, αλλά συνέχισε και τερμάτισε στη δεκάδα. Πρώτη CRT ήταν και πάλι η Aprilia του Aleix Espargaro με τον Randy De Puniet να σημειώνει πτώση μέσα στην πατρίδα του. Δεύτερη CRT ήταν η Suter BMW του Petrucci.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στο Mugello της Ιταλίας.

Αποτελέσματα MotoGP Le Mans - Γαλλίας

Θ Αναβάτης Ομάδα Μοτ/κλέτα Χρόνος
1 Dani PEDROSA Repsol Honda Team Honda 49:17.707
2 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 4.863
3 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team Honda 6.949
4 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team Ducati 10.087
5 Nicky HAYDEN Ducati Team Ducati 18.471
6 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini Honda 23.561
7 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing Yamaha 27.961
8 Michele PIRRO Ignite Pramac Racing Ducati 40.775
9 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 41.407
10 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP Honda +1:00.995
11 Andrea IANNONE Energy T.I. Pramac Racing Ducati +1:05.110
12 Valentino ROSSI Yamaha Factory Racing Yamaha +1:16.368
13 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar ART +1:24.200
14 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project Ioda-Suter +1:25.726
15 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing ART +1:32.111
16 Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing FTR Kawasaki +1:40.602
17 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport PBM 1 Lap
18 Hector BARBERA Avintia Blusens FTR 1 Lap
19 Hiroshi AOYAMA Avintia Blusens FTR 1 Lap
  Yonny HERNANDEZ Paul Bird Motorsport ART 8 Laps
  Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar ART 13 Laps
  Lukas PESEK Came IodaRacing Project Ioda-Suter 13 Laps
  Claudio CORTI NGM Mobile Forward Racing FTR Kawasaki 21 Laps
  Bryan STARING GO&FUN Honda Gresini FTR Honda 27 Laps

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-5-2013 από directNEWS.gr πηγή: msfree.gr

σχετικά θέματα:

MOTO GP: Pole posistion για τον Marc Marquez στο Le Mans της Γαλλίας [βίντεο]

MOTO GP: ''Ανάσταση'' για τον Dani Pedrosa στο Jerez της Ισπανίας [βίντεο]

MOTO GP: Pole posistion για τον Jorge Lorenzo στο Jerez της Ισπανίας [βίντεο]

MOTO GP: Υπόκλιση στο νέο Βασιλιά Marc Marquez στο Austin του Τέξας [βίντεο]

MOTO GP: Pole posistion χωρίς αντίπαλο για Marc Marquez στο Austin του Τέξας [βίντεο]

MOTO GP: Ο Jorge Lorenzo πήρε την πρώτη νίκη στο Κατάρ [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις