Logo

Ολυμπιακός - Πινιέιρος Σκάι 86-69 - Κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο [βίντεο+φωτο]



 
 

osfp-basket 6-10-2013Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά την Πινιέιρος Σκάι (86-69), σημείωσε την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και κατέκτησε το...

Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη του.

Οι Πειραιώτες επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στο θετικό αποτέλεσμα.

Οι Βραζιλιάνοι που ήθελαν νίκη με 12 πόντους για να πανηγυρίσουν εκείνοι τον τίτλο δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού μετά το 25ο λεπτό του αγώνα, με τους Πειραιώτες να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε πολύ καλό ματς, ενώ και οι ψηλοί του Ολυμπιακού (Ντάνστον, Σίμονς), όπως και στην πρώτη αναμέτρηση βρέθηκαν καλή μέρα.

Να θυμίσουμε ότι οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων με 81-70.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε πολύ καλό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και ήταν ο παίκτης που διατηρούσε σταθερά σε ρόλο οδηγού τους Πειραιώτες μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όπου και η ψαλίδα άνοιξε, με τους "ερυθρόλευκους" να φτάνουν τελικά χωρίς δυσκολίες στο θετικό αποτέλεσμα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Οι Πειραιώτες είχαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον έλεγχο του σκορ απέναντι στην Πινιέιρος, όμως ο Μπράιαντ Ντάνστον με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή στο 24' έκανε το 47-37 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ανεβάζοντας για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό την διαφορά. Στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά στην αναμέτρηση και να επιβάλουν το παιχνίδι τους, καθώς εκτός από τη νίκη ήθελαν και διαφορά 12 πόντων για να πανηγυρίσουν εκείνοι την κατάκτηση του Διηπειρωτικού τροπαίου. Ο Στόλγουορθ έκανε το 4-0 στο 2ο λεπτό, όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με Σπανούλη και Πρίντεζη πέρασαν μπροστά στο σκορ. Παρόλα αυτά, οι Βραζιλιάνοι δεν επέτρεψαν στους "ερυθρόλευκους" να ξεφύγουν με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει έπειτα από καλάθι του Σμιθ στο 22-21 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε το 28-23 στο 13ο λεπτό του ματς για να ισοφαρίσει η Πινιέιρος σε 30-30, έπειτα από σερί 7-0. Οι Πειραιώτες με καρφώματα των Πέτγουεϊ και Ντάνστον ξέφυγε με 34-30 για να πάνε τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων για τους "ερυθρόλευκους" (40-33), ύστερα από καλάθι του Σέντρικ Σίμονς.

Στην τρίτη περίοδο οι Πειραιώτες δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους. Ο Ντάνστον με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή ανέβασε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου για πρώτη φορά στο ματς την διαφορά στους δέκα πόντους (47-37), ενώ στη συνέχεια η διαφορά πήγε και στους 16 πόντους, έπειτα από καλάθι του Μπρεντ Πέτγουεϊ για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 64-50, ύστερα από δύο εύστοχες βολές του Σμιθ.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έφτασε την διαφορά στους 23 πόντους με 73-50, έπειτα από κάρφωμα του Μίρζα Μπέγκιτς για να φτάσει τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 86-69, κατακτώντας το Διηπειρωτικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-33, 64-50, 86-69

 

 

 Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2013 από directNEWS.gr πηγή: sport24

σχετικά θέματα:

Πινιέιρος Σκάι - Ολυμπιακός 70-81 [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις