Logo

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για την έρευνα στη FIFA



 
 

poutin-fifaΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την έρευνα στη FIFA, καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η ανάμειξή τους στις συλλήψεις αξιωματούχων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, δείχνει την πρόθεση να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους...

σε άλλες χώρες.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ αποσκοπούν στη μη επανεκλογή του Σεπ Μπλάτερ στη θέση του προέδρου της FIFA κατά τις αυριανές αρχαιρεσίες, επειδή ο Ελβετός παράγοντας έχει την υποστήριξη της χώρας του και του είχε ασκηθεί πίεση να μην δοθεί το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

«Αν συνέβη κάτι, δεν συνέβη στο έδαφος των ΗΠΑ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», είπε ο χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος. «Αυτή είναι μία ακόμη καταφανής προσπάθεια (των Ηνωμένων Πολιτειών) να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες».

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικές αρχές της Ελβετίας συνέλαβαν την Τετάρτη στη Ζυρίχη εννέα στελέχη της FIFA σε εκτέλεση δικαστικού εντάλματος που εξέδωσαν οι ΗΠΑ, στα πλαίσια της έρευνας για δωροδοκίες και διαφθορά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

«Βόμβα» στο ποδόσφαιρο - Κορυφαία στελέχη της FIFA συνελήφθησαν για δωροδοκία [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις