Logo

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος την έκδοση της 37χρονης Ιρανής μητέρας [φωτο]



 
 

Ομόφωνα δεκτό έκανε ο Άρειος Πάγος το αίτημα έφεσης της Ιρανής Σαραρέ Χαντεμί στην πρωτόδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης το οποίο είχε αποφανθεί να εκδοθεί στο Ιράν, αν και κινδυνεύει με θάνατο εφόσον επιστρέψει στην ισλαμική χώρα.

Εξερχόμενη από το ανώτατο δικαστήριο η 37χρονη η οποία αφέθηκε ελεύθερη, δήλωσε χαρούμενη για να επιστρέψει στην κόρη της, μαζί με την οποία εγκατέλειψαν το Ιράν και ήρθαν στην Ελλάδα.

Ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας «σας ευχαριστώ πολύ» στους δικαστές του Αρείου Πάγου που "εξαφάνισαν" στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης και διέταξαν να αφεθεί ελεύθερη.

Η αίτηση της είχε συζητηθεί στις 15 Οκτωβρίου και σήμερα, Τρίτη, ανακοινώθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου. Ας σημειωθεί πως και η αντεισαγγελέας του ΑΠ είχε προτείνει να μην εκδοθεί, επισημαίνοντας πως «εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα».

Στην κατάθεσή της η γυναίκα είχε ζητήσει από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και το παιδί της λέγοντας ότι είναι πολιτική πρόσφυγας, γιατί αν παραδοθεί στο καθεστώς θα πεθάνει και η εξάχρονη θα δοθεί στον πρώην σύζυγό της που τις κακοποιούσε και τις δύο.

Η Sharareh Khademi έφυγε από το Ιράν μαζί με την κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από την καταπίεση και κακοποίηση του πρώην συζύγου της αλλά και το αυταρχικό καθεστώς της χώρας. Ο σύζυγος της χτυπούσε την ίδια και την κόρη τους.

Όταν εκείνη ζήτησε διαζύγιο, την κατηγόρησε για μοιχεία -πράγμα που της στοίχισε 60 βουρδουλιές στην πλάτη.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώθηκε. Πήρε διαζύγιο και ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς.

Ο πρώην σύζυγος της την απειλεί ότι θα της πάρει την κόρη τους και θα την παντρέψει μόλις εκείνη γίνει 9 χρονών αλλά και ότι θα καταγγείλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της για αντικαθεστωτική δράση.

Η Χαντεμί που έχει υποβάλλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας, είχε συλληφθεί με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της και το Συμβούλιο Εφετών Θράκης είχε αποφασίσει την έκδοση της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά