Logo

Φυλάκιση 2,5 ετών στη νηπιαγωγό που "έφαγε" 50.000 ευρώ από τον κουμπάρο της



 
 

Σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών καταδικάστηκε η 48χρονη νηπιαγωγός από τη Λαμία που πήρε από τον κουμπάρο της 50.000 ευρώ για να μεσολαβήσει ώστε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού του από την εν διαστάσει σύζυγο του.

Επί τέσσερα χρόνια ο 47χρονος κουμπάρος πλήρωνε την 48χρονη νηπιαγωγό προκειμένου να αξιοποιήσει τις «γνωριμίες» της για να τον βοηθήσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού του στη δικαστική διαμάχη που είχε με την πρώην σύντροφό του.

Η 48χρονη του είχε πει ότι έχει «άκρες» για να τον βοηθήσει να πάρει το παιδί. Μάλιστα για να γίνει πιστευτή δεν δίστασε να εμπλέξει στην υπόθεση ονόματα δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων των δικαστηρίων και αστυνομικών, ενώ παρουσίαζε στον 47χρονο πλαστά έγγραφα, καταφέρνοντας να τον πείσει να της δώσει τμηματικά κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου 50.000 ευρώ.
Το θύμα είχε φτάσει στο σημείο να δανειστεί χρήματα από φίλους του και συγγενείς, στην προσπάθεια του να πάρει την επιμέλεια του παιδιού.

Όταν κατάλαβε την απάτη και πως δεν θα είχε καμία ...βοήθεια στη δίκη για την επιμέλεια του παιδιού, τότε ενημέρωσε την Αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη της 48χρονης νηπιαγωγού.

Το ραντεβού στήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ώστε να δώσει 1.000 ευρώ σε προσημειωμένα, αυτή τη φορά, χαρτονομίσματα, στην κουμπάρα του.
Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν από απόσταση. Μόλις η νηπιαγωγός πήρε τα χρήματα, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η 48χρονη κάθισε την Τρίτη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για πλαστογραφία.
Στην απολογία της παραδέχτηκε τις πράξεις της και ζήτησε ειλικρινά συγνώμη.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι την εκβίαζε τρίτο άτομο και της αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και για αυτό εξαπάτησε τον κουμπάρο της.

Από την πλευρά της η Εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για ενορχηστρωμένο σχέδιο από την κατηγορούμενη, ζητώντας την ενοχή της για όλες τις κατηγορίες χωρίς να της αναγνωριστούν όλα τα ελαφρυντικά που είχε ζητήσει η υπεράσπιση.

Το δικααστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και με τον όρο ότι κάθε μήνα θα δίνει τουλάχιστον 500 ευρώ στον άνθρωπο που εξαπάτησε.

Πάντως, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο συνήγορος του ενάγοντα κουμπάρου της, Γιώργος Δούμας, δήλωσε στο LamiaReport: «Ο εντολέας μου και εις το στάδιο της διαδικασίας, επέδειξε μεγαλείο ψυχής στην εκλιπαρούσα επιείκεια κατηγορουμένη, σεβόμενος την ιδιότητά της ως μητέρα. Η δικαία τιμωρησή της και οι βαρύτατες συνέπειές της να αποτελέσουν μάθημα αποτροπής εις τους ορεγόμενους με απάτες να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο...».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά