Logo

Πραγματογνωμοσύνη στην υπόθεση Καρκά: Δεν υπήρξε επαφή του με τον ταξιτζή



 
 

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας ως προς την πολύκροτη υπόθεση βιασμού ταξιτζή από τον προφυλακισμένο ηθοποιό Γιώργο Καρκά, καθώς πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε η πλευρά του κατηγορούμενου, δείχνει πως δεν υπήρξε επαφή με το θύμα.

Η πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του ηθοποιού, δείχνει πως δεν υπήρξε η παραμικρή επαφή που να στοιχειοθετεί τη διάπραξη του εγκλήματος του βιασμού.

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε από εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα σε θέματα ανάλυσης DNA και τοξικολογίας και αποκαλύπτει η εφημερίδα Realnews, “δεν προκύπτουν από πουθενά οι πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο”.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πραγματογνώμονας δρ Γιώργος Φιτσιάλος, “τα επιστημονικά δεδομένα οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά στα οποία στηρίχθηκαν ο εισαγγελέας και το συμβούλιο για να βγάλουν το βούλευμα. Είναι εντελώς αντίθετα με το κατηγορητήριο και με την ερμηνεία που κάνουν οι εισαγγελείς. Μιλάμε για τις τοξικολογικές αναλύσεις, τα γενετικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και για τα ιατροδικαστικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν ίχνη βιασμού, όπως αναφέρεται μέσα στα συμπεράσματα του εισαγγελέα. Δεν πιστοποιείται ούτε πράξη βιασμού, ούτε πράξη θώπευσης, καμία και πουθενά. Όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά με κανέναν άλλο ο καθένας ξεχωριστά”.

Σύμφωνα με την ίδια πραγματογνωμοσύνη, οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το θύμα καταδεικνύουν ότι δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

“Αν ο οδηγός ταξί είχε πάρει ουσίες, αυτές θα είχαν ανιχνευθεί. Τα δεδομένα είναι αρνητικά και είναι επικυρωμένα αρνητικά. Οι εισαγγελείς έκαναν κάποιες περίτεχνες ερμηνείες, οι οποίες είναι άκυρες. Επιστημονικώς εξηγούμε, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει και ο εισαγγελέας, ζητώντας τη βοήθεια ειδικού για να βγάλει συμπεράσματα, τα δεδομένα, που είναι εν προκειμένω ξεκάθαρα”, υποστηρίζει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του 29χρονου ηθοποιού.

"Δεν συνάδουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις πράξεις που περιγράφονται στο κατηγορητήριο”, συμπλήρωσε ο κ. Φιτσιάλος.

Υπενθυμίζεται πως με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς παραπέμπεται να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για βιασμό και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά