Logo

Δίκη Siemens: Καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά προτείνει η Εισαγγελέας



 
 

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 20 από τους 22 καταδικασθέντες στην υπόθεση της Siemens, προτείνει η Εισαγγελέα της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Η Εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά απέρριψε τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Σε δύο επιχειρηματίες που λειτούργησαν ως παρένθετα πρόσωπα, προτείνει να τους χορηγηθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών και τις ποινές.

Ας σημειωθεί ότι η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens κράτησε πάνω από τρία χρόνια ενώ οι έρευνες της Δικαιοσύνης διήρκεσαν 14 χρόνια!

Για την υπόθεση είχε ασχοληθεί και η Βουλή κατ΄επανάληψη για την αναζήτηση ευθυνών σε πολιτικούς, δίχως αποτέλεσμα.

Η υπόθεση δωροδοκιών από τα "μαύρα ταμεία" αφορά τη σύμβαση που υπέγραψε το 1998 η τότε κρατική διοίκηση του ΟΤΕ  με την γερμανική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε την περασμένη Τρίτη ένοχους τους 22 από τους 54 κατηγορούμενους.

Πρόκειται για πρώην στελέχη της Siemens, Hellas,  πρώην στελέχη του ΟΤε και τραπεζικά στελέχηΑνάμεσά τους οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ( ο οποίος καταζητείται, καθώς έσπασε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε),  για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Απαλλάχθηκαν,  λόγω παραγραφής,  ο Θεόδωρος Τσουκάτος και άλλοι 27, καθώς το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την δωροδοκία μετά και από εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας καθώς ενέταξε το αδίκημα στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά