Logo

Εισαγγελέας: "Όχι" στη μεταγωγή Πάσσαρη στην Ελλάδα



 
 

Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η αίτηση του κρατούμενου σε φυλακές της Ρουμανίας Κώστα Πάσσαρη να δικαστεί αυτοπροσώπως στις 2 Δεκεμβρίου 2019 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τέσσερις ανθρωποκτονίες, δεκαεπτά απόπειρες, αρπαγή και ληστείες.

Το αίτημα του Πάσσαρη υπέβαλε στις 14 Νοεμβρίου 2019 στην Εισαγγελία Εφετών,  ο συνήγορος του Ανδρέας Ταγαράκης στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Δια της παρούσης σας δηλώνω ότι ΕΠΙΘΥΜΩ , ως έχω προς τούτο αναφαίρετο συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα, να εμφανιστώ ΑΥΤΟΠΡΟΣΏΠΩΣ, και όχι να εκπροσωπηθώ μόνο δια πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, κατά τη συγκεκριμένη ή τυχόν σε μετ’ αναβολήν δικασίμους, λόγος για τον οποίο ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αιτηθείτε και να διαταχθεί η μεταγωγή μου….».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επιβάλλοντας του τέσσερις φορές ισόβια και 166 χρόνια κάθειρξη.

Ο 45χρονος Κώστας Πάσσαρης είναι κρατούμενος από το 2001 στις φυλακές Γκέρλα της Ρουμανίας όπου εκτίει ποινές δις ισόβια, για δύο δολοφονίες, που διέπραξε εκεί.

Ας σημειωθεί πως μετά την υποβολή του αιτήματος του Κ. Πάσσαρη, έφτασε αίτημα των ρουμανικών αρχών να έρθει να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας, καθώς η ποινή του στη Ρουμανία εξαντλείται μέσα στο 2020.

Στο αίτημα του Κ. Πάσσαρη απάντησε αυθημερόν (σ.σ. πριν φτάσει το αίτημα των ρουμανικών αρχών) ο Εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος, ως προϊστάμενος του τμήματος ΜΟΔ-ΜΟΕ, καθώς "υφίσταται η από 19.3.2019 αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Βουκουρεστίου που αρνείται την παράδοσή του στην Ελλάδα".

Βέβαια, τώρα οι Ρουμάνοι αλλάζουν στάση, αλλά αυτό δεν το γνώριζε ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτοντας την αίτηση του κρατούμενου...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά