Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Πάσσαρης"


 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλλε την Τετάρτη στον Κώστα Πάσσαρη τετράκις ισόβια κρίνοντάς τον ένοχο για τέσσερις δολοφονίες και 49 έτη κάθειρξης για  επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες. 


 

Ο Κώστας Πάσσαρης, μετά την αποδοχή της προσφυγής του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταδίκασε τη Ρουμανία,  απέρριψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό τον οποίο  του πρότεινε η ρουμάνικη κυβέρνηση. 


 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε κάθειρξη 45 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) στον Κώστα Πάσσαρη, κρίνοντάς τον ένοχο για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη το 2000 και πέντε ληστείες.


 

Ελλάδα και Ρουμανία βρίσκονται σε  διαβουλεύσεις, μετά το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του αλλά και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που τον βαρύνουν.



 

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 προσδοριίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η υπόθεση του Κώστα Πάσσαρη για την οποία πρωτοδίκως και συγκεκριμένα το Μάιο του 2019,  καταδικάστηκε σε τετράκις ισόβια και 71 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση. 



 

Οι ρουµανικές Αρχές συνεχίζουν να απορρίπτουν το ελληνικό αίτηµα, καθώς δεν καθορίζεται το χρονικό διάστηµα που θα χρειαστεί να παραµείνει στη χώρα µας ο κακοποιός για να δικαστεί


passarhs 11-8-2015
 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του υποχρεώνει το Ελληνικό δημόσιο να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ σε αστυνομικό που τραυματίστηκε, το 2001, κατά την απόδραση του Κώστα Πάσσαρη από το νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». Υπενθυμίζεται, ότι ο Κ. Πάσσαρης...