Logo

Σκάνδαλο Siemens: Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε επτά από τους 22 καταδικασθέντες



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Καακουργημάτων της Αθήνας, που εκδικάζει το σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Siemens, αναγνώρισε την Τρίτη ελαφρυντικά σε επτά εκ των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση με βάση την επί της ενοχής απόφασή του. 

Συγκεκριμένα, αναγνώρισε τα ελαφρυντικά

-Του σύννομου βίου σε δύο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση του "μαύρου" χρήματος, και 

-Της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη σε πέντε Γερμανούς κατηγορουμένους πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας. 

Παράλληλα, δεν αναγνώρισε σε κανέναν εκ των 22 τα ελαφρυντικά της καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, όπως είχε ζητήσει η υπεράσπιση. 

Η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Σκεπαρνιά, αγορεύοντας στη συνέχεια  επί των ποινών, επισήμανε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας και πρότεινε ποινής που ξεκινούν  από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη. με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, τα 15 έτη.

Κατά την κ. Σκεπαρνιά σε αυτούς που είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» περιλαμβάνονται οι Μιχάλης Χριστοφοράκος,  Χρήστος Καραβέλλας,  Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο σε δύο κατηγορουμένους. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά