Logo

Δίκη Σώρρα: Ζημία του Δημοσίου από τα περιβόητα εξώδικα



 
 

Το Δημόσιο ζημιώθηκε από τα περιβόητα ...εξώδικα οφειλετών της Εφορίας, καθώς δημιουργήθηκε καθυστέρηση στις εισπράξεις.

Αυτό υποστήριξε προϊστάμενος Εφορίας ο οποίος κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, στη δίκη του προέδρου της "Ελλήνων Συνέλευσις" Αρτέμη Σώρρα και 22 συγκατηγορουμένων του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, κατηγορούμενος για απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, «επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις» από τα εξώδικα που έστειλαν οι οφειλέτες σε Εφορίες για να εξοφληθούν τα χρέη τους από τα χρήματα που υποστήριζε ο Αρτέμης Σώρρας ότι υπάρχουν.

Αιτιολόγησε την άποψη του αναφέροντας πως απαιτούνταν 60 ημέρες μέχρι να απαντηθούν τα εξώδικα και άρα καθυστερούσε συνακόλουθα η εξόφληση των οφειλών.

"Η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς, θα υπάρξει πρόβλημα" κατέθεσε.

Πάντως, ο μάρτυρας είπε πως οι Εφορίες δεν ακολούθησαν διαφορετική μεταχείριση για την είσπραξη των οφειλών ανάμεσα στους οφειλέτες που είχαν στείλει τα εξώδικα με τους υπόλοιπους που δεν είχαν στείλει.

Στη δίκη κατέθεσε σήμερα και μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως είναι υπαρκτά τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ισχυριζόταν ο Αρτέμης Σώρρας.

Ο μάρτυρας που είχε οφειλή 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο και είχε καταθέσει εξώδικο, επανέλαβε τον ισχυρισμό Σώρρα πως τα 600 δισ. δολάρια εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα.

Άλλος μάρτυρας, επίσης οφειλέτης, παραδέχθηκε ότι δεν τον πίστεψε, αλλά κατέθεσε εξώδικο για οφειλές του προς το Δημόσιο ύψους 50.000 ευρω.

«Δεν το πίστεψα αλλά σκέφτηκα ότι αν ισχύει, γιατί να είμαι απ' έξω» κατέθεσε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα από το 2012 μέχρι το 2016 παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία αναφέροντας ως πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής. Έπαιρναν πέντε ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην Ελλήνων Συνέλευσις, πέντε ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από πέντε έως 200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών τους.

Η ζημιά στο Δημόσιο εκτιμάται πως υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν τις 348.590 ευρώ, ενώ αυτές στο ΙΚΑ ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η δίκη συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες και στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου που λήγει το 18μηνο προφυλάκισης για τον Αρτέμη Σώρρα που κρατείται από τον Ιούνιο του 2018. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη, τότε θα πρέπει να αποφυλακιστεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά