Logo

Αλικαρνασσός: "Υπήρχε λόγος που την σκότωσα" ισχυρίζεται ο συζυγοκτόνος [φωτο]



 
 

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη, έλαβε ο 54χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της 33χρονης συζύγου του στη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου άσκησε σήμερα, Δευτέρα, ποινική δίωξη εναντίον του συζυγοκτόνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Όπως δήλωσε η συνήγορος του Αλεξάνδρα Σπανάκη, ο 54χρονος έχει μετανιώσει για την πράξη του. 

"Υπήρχε λόγος" υποστηρίζει ο συζυγοκτόνος

Όμως, όπως ισχυρίζεται ο πελάτης της, είχε λόγο που έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγο του, την οποία αγαπούσε πολύ.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πριν το αιματηρό περιστατικό τα ξημερώματα της Κυριακής, ο ίδιος και η σύζυγος του είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στη νυκτερινή τους έξοδο.

"Έχασε τον έλεγχο του εαυτού του και δυστυχώς προέβη σε αυτή την πράξη. Στέρησε τη ζωή της συζύγου του που αγαπούσε τόσο πολύ. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν ανατρέπεται τώρα, αλλά οι δικαστικές αρχές είναι προφανές ότι θα εξετάσουν όλους τους ισχυρισμούς του. Διότι δεν είναι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να σκοτώσει, ούτε κι ένας άνθρωπος εγκληματίας" δήλωσε η κ. Σπανάκη.

Και συμπλήρωσε: "Οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη διότι προφανώς διαταράχθηκε σημαντικά η ήρεμη συζυγική ζωή από λόγους που αφορούσαν την ίδια. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος αυτός οδηγήθηκε εδώ".

Προσερχόμενος το πρωί της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο 54χρονος φορούσε κουκούλα στο κεφάλι. Ήταν ψυχρός και ατάραχος.

Υπενθυμίζεται πως ο 54χρονος πυροβόλησε δύο φορές με το κυνηγητικό του όπλο στο θώρακα και την κοιλιά, σκοτώνοντας τη σύζυγό του, την ώρα που στο σπίτι ήταν και το τετράχρονο παιδί τους. 

Ο 54χρονος πήρε το παιδί, πήγε σε συγγενικό σπίτι. Εκεί ενημέρωσε την αστυνομία για την πράξη του και παρέδωσε το όπλο στους αστυνομικούς.

Όσοι γνώριζαν το ζευγάρι υποστηρίζουν ότι ζήλευε την κατά 21 χρόνια μικρότερη σύζυγό του και ότι υπήρχαν συχνά κρούσματα ζηλοτυπίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά