Logo

Χίος: Διώξεις για τα επεισόδια στο δημαρχείο [βίντεο]



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και επίθεση σε κρατικούς λειτουργούς,  στους δύο συλληφθέντες που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια  τα οποία  σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο Χίου, όταν έκανε την εμφάνισή του ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μυταράκης.

Οι δύο συλληφθέντες, ένας 45χρονος και ένας 32χρονος, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το τέλος Οκτωβρίου, όπως μετέδωσε το  ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται πως χθες συνεδρίαζε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με θέμα τις εξαγγελίες του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία δομής 4.000 ατόμων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αποδοκιμάστηκε έντονα ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ενώ μερίδα συγκεντρωμένων πέταξε μπουκάλια και καφέδες.

Στο μεταξύ, 18 συλλήψεις ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, στην διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εκτοξεύθηκαν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 16 έως 41 ετών, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη της κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων.

'Όπως αναφέρει η  αστυνομία  ένας εκ των συλληφθέντων αντιστάθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά