Logo

Καταδίκη μεταναστών για επίθεση σε βάρος διασωστών του ΕΚΑΒ



 
 

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους για πρόκληση σωματικών βλαβών και αντίσταση έναν 18χρονο Μαροκινό και έναν 25χρονο Αλγερινό και τους επέβαλε φυλάκιση 10 μηνών στον καθένα  με τριετή αναστολή. 

Οι δύο μετανάστες, που δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο και καταδικάστηκαν ερήμην, σύμφωνα με τον κατηγορητήριο πριν από δύο εβδομάδες στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης επιτέθηκαν και χτύπησαν διασώστες του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια περιστατικού το οποίο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. 

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι και τρεις ανήλικοι αραβικής καταγωγής, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. 

Όπως κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το  καταγγελλόμενο συμβάν εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του κλήθηκε σε διαμέρισμα όπου ζει οικογένεια μεταναστών για περιστατικό λιποθυμίας γυναίκας.

Ο πρώτος από τους δύο διασώστες, που κατήγγειλαν τον εις βάρος τους ξυλοδαρμό, είπε καταθέτοντας: "Αφού την παραλάβαμε, την κατεβάσαμε υποβασταζόμενη με το ασανσέρ στο ισόγειο. Μόλις βγήκαμε στο πλατύσκαλο της οικοδομής, εκείνη αντέδρασε κι άρχισε να φωνάζει, δείχνοντας άρνηση να συνεργαστεί για την μεταφορά της στο εφημερεύον νοσοκομείο. Εκείνη την στιγμή -συνέχισε ο ίδιος την κατάθεσή του- κατέβηκαν στο ισόγειο ο γιος της γυναίκας μαζί με άλλα άτομα και μας επιτέθηκαν ταυτόχρονα χτυπώντας μας με γροθιές και κλωτσιές… Ευτυχώς κάποια άλλα άτομα απ' αυτούς κατέβηκαν, μας προστάτεψαν και τους απομάκρυναν ενώ εμείς καλέσαμε την αστυνομία" . 

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταγγέλλοντες, ήταν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Δεβελόγλου, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους κατήγγειλε ότι πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν γίνει κατ' επανάληψη στόχος προπηλακισμών και τραυματισμών, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τα συναρμόδια υπουργεία να βρουν λύση στο πρόβλημα, διότι, όπως είπε, "θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να δώσουμε εντολή να μην μεταβαίνουν οι συνάδελφοι σε ανάλογα περιστατικά για την παροχή των πρώτων βοηθειών αν δεν έχουμε τη συνδρομή της Αστυνομίας".\

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά