Logo

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο για τον ερχόμενο Νοέμβριο



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ανέβαλε την Τετάρτη για τις 25 Νοεμβρίου 2020 τη δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, πριν από τρία χρόνια.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και προχώρησε στην αναβολή, λόγω κωλύματος τόσο της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής.

Ο κατηγορούμενος, Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 9 μήνες και την Τετάρτη απουσίαζε  από την δικαστική αίθουσα, με επιστολή του προς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παραστεί στη διαδικασία. 

Η συνήγορός του, που διορίστηκε πριν λίγες ημέρες από το δημόσιο, ζήτησε την αναβολή της δίκης, προκειμένου να έχει το χρόνο να μελετήσει τη δικογραφία ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπιση του 60χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος, όπως είπε, είναι άρρωστος. 

Στο δικαστήριο του δεύτερου βαθμού δεν προσήλθε ούτε η μητέρα του θύματος, η οποία, σύμφωνα με την αδελφή της Δώρας Ζέμπερη, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η νεαρή κοπέλα είπε σχετικά στο δικαστήριο: «Με το ζόρι τρώει και κοιμάται. Δεν είναι σε θέση να έρθει στο δικαστήριο και για τον λόγο αυτόν ζητεί αναβολή».

Υπενθυμίζεται, ότι το άγριο έγκλημα διαπράχθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας είχε βρεθεί κατακρεουργημένο μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς το θύμα είχε δεχτεί συνολικά 14 μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης, που συνελήφθη στο Γαλάτσι 20 ημέρες μετά το έγκλημα, αρχικά είχε ομολογήσει τη δολοφονία της εφοριακού, ενώ αργότερα με υπόμνημά του ισχυρίστηκε ότι οι πραγματικοί ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Όπως υποστήριζε, μέχρι και την έκδοση της πρωτόδικης καταδικαστικής ετυμηγορίας, δεν σκότωσε, αλλά τραυμάτισε την 32χρονη στην προσπάθειά του να της κλέψει την τσάντα.  Επιπλέον ισχυριζόταν ότι δύο άτομα του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ καθώς και ναρκωτικά για να της επιτεθεί, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα αυτά ήθελαν να σκοτώσουν την Δώρα Ζέμπερη, λόγω της θέσης της στην εφορία και των υποθέσεων που χειριζόταν. 

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές, οι οποίες τον παρέπεμψαν μόνο του στο εδώλιο και τον καταδίκασαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, οπλοχρησία και παράνομη οπλοφορία. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά