Logo

Σοφός, Μαρκογιαννάκης, Λυκουρέζος, Παναγόπουλος καλούνται στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ανέβαλε για τις 9 Νοεμβρίου 2020 τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014, προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες δικηγόροι αλλά και ο διευθυντής της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Πρωτοδίκως, στην υπόθεση αυτή είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών ο Άρης Φλώρος (το δικαστήριο είχε αναστείλει την έκτιση της ποινής μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη) καθώς ο βασικός κατηγορούμενος του σκανδάλου Energa - Hellas Power κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου που εκπρoσωπούσε τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε, επίσης, καταδικάσει και τους Dulce Olti και Arber Bako για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. επιβάλλοντας στον πρώτο κάθειρξη 23 ετών και στον δεύτερο κάθειρξη 22 ετών και 3 μηνών.  Υπενθυμίζεται, ότι ο Arber Bako δολοφονήθηκε άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιανουάριο του 2019.

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής ώστε να κληθούν ως μάρτυρες οι δικηγόροι Θέμης Σοφός, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος ο διευθυντής της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φώτης Ντουίτσης και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Για τους τρεις δικηγόρους (Λυκουρέζο, Σοφό, Παναγόπουλο) συμφώνησε να κληθούν για να καταθέσουν και η υπεράσπιση του Άρη Φλώρου.

Αντίθετα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο απέρριψε  τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής για τη διαβίβαση στο δικαστήριο συνομιλιών που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ στην υπόθεση της ''μαφίας του Κορυδαλλού''.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά