Logo

Κρήτη: Παραδόθηκε στον εισαγγελέα ο δράστης του άγριου φονικού στη Νεάπολη



 
 

Παραδόθηκε το πρωί της Πέμπτης στις αρχές ο δράστης του άγριου φονικού στη Νεάπολη Λασιθίου. Συγκεκριμένα, ο 43χρονος, που αναζητούνταν από την αστυνομία, συνοδεία του δικηγόρου του, Γιώργου Στειακάκη, εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, Θανάση Γαλήνα, λίγα 24ωρα μετά την πράξη του.

Ο δράστης την περασμένη Δευτέρα, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 73χρονο πατέρα, και τραυμάτισε σοβαρά τον 45χρονο γιο του και πιο ελαφριά τον 52χρονο γαμπρό του, στην περιοχή Περάμπελα στο χωριό Κουρούνες στη Νεάπολη Λασιθίου. 

Κίνητρο του εγκλήματος φέρεται να ήταν οι κτηματικές διαφορές που είχε με τα θύματά του.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη η οικογένεια του δράστη μεταφέρθηκε στα Χανιά σε ασφαλή τοποθεσία υπό τον φόβο των αντιποίνων.

Τη Δευτέρα απολογείται στον ανακριτή - Υποστηρίζει ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει 

Ο συνήγορος υπεράσπισης,  Γιώργος Στειακάκης, μιλώντας στο cretapost,gr,  είπε ο 43χρονος αμέσως μετά την δολοφονία μετάνιωσε για τις πράξεις του, ενώ κατά την πρώτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα κατέρρευσε.

«Ο 43χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγνώμη για όσα έχει κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του, όμως, μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης», δήλωσε ο κ. Στειακάκης.

Ο 43χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή 

Από τον ανακριτή ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 45χρονος γιος

Στο μεταξύ, ο 45χρονος γιος του 73χρονου που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του δράστη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 45χρονος δέχθηκε τη σφαίρα στην κοιλιακή χώρα. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφερα εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε ένα δίωρο. 

Ο 45χρονος μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά