Logo

Προθεσμία έλαβε το στέλεχος του Ρουβίκωνα για τη δολοφονία ντίλερ ναρκωτικών στα Εξάρχεια



 
 

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στις 2 Απριλίου στην 2η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, έλαβε το στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης που διώκεται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου ντίλερ ναρκωτικών στα Εξάρχεια, με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι».

Ο κατηγορούμενος προσήλθε σήμερα, Παρασκευή, στην Ανακρίτρια όπου του δόθηκε το κατηγορητήριο για το οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στις 2 Απριλίου.

Ο Γ. Καλαϊτζίδης είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την κλήση σε απολογία, καταγγέλλοντας προσπάθεια ατομικής εξόντωσης του από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  

Υπενθυμίζεται πως ο 36χρονος Αιγύπτιος είχε εκτελεστεί με πέντε σφαίρες τον Ιούνιο του 2016 στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια. Την ευθύνη για τη δολοφονία είχε αναλάβει τότε με κείμενο στο αναρχικό ιστοχώρο Athens Indymedia η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, το θύμα είχε επιτεθεί με μαχαίρι στον Γ. Καλαϊτζίδη και άλλους αντιεξουσιαστές-μέλη της κατάληψης "Κ Βοξ", τέσσερις μήνες πριν τη δολοφονία του. Οι αστυνομικοί συνέδεσαν αυτήν την υπόθεση με τη δολοφονία. Αυτό είναι και το μοναδικό στοιχείο σε βάρος του στελέχους του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Ως πρόσθετο λόγο στο κατηγορητήριο αναφέρονται αναρτήσεις του στελέχους του Ρουβίκωνα στο Indymedia, εκφράζοντας την πρόθεση της αναρχικής συλλογικότητας να εκδιώξει δια της βίας τους διακινητές ναρκωτικών από τα Εξάρχεια.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει:

"Πήρα το πρωί την δικογραφία από τον ανακριτή.
Κοιτάξτε εδώ το σκεπτικό της δίωξης μου για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και κλάψτε η γελάστε".

Δείτε το κατηγορητήριο όπως το δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στο Facebook

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά