Logo

Κρήτη: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος για το φονικό στα Ανώγεια [φωτο]



 
 

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή  άσκησε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Ρεθύμνου σε βάρος του 29χρονου, Μανώλη Καλομοίρη, ο οποίος φέρεται ως δράστης της δολοφονίας του Γιώργου Ξυλούρη.

Ο Μανώλης Καλομοίρης φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη, αφού είχε σκοτώσει με μία σφαίρα τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη, Λευτέρη Καλομοίρη, στο Περαχώρι Ανωγείων, όπου έλαβε χώρα το διπλό φονικό που έχει συγκλονίσει την Κρήτη και όλο το πανελλήνιο.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος, που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, μετά από, περίπου, μία ώρα παραμονής στο γραφείο του εισαγγελέα και του ανακριτή, αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Μανώλης Καλομοίρης ζήτησε προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθεί μεθαύριο Τετάρτη το μεσημέρι. 

Ο 29χρονος προσήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου λίγο πριν τις 14:00 της Δευτέρας.  Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου.

Η προσαγωγή στον εισαγγελέα Ρεθύμνου καθυστέρησε, καθώς προηγήθηκε πολύωρη προανακριτική απολογία του κατηγορουμένου στην Ασφάλεια.  

 Την ίδια στιγμή οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον πατέρα του, τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό.

«Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα»

Το neakriti.gr,  αναφέρει πως σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος μέσω του δικηγόρου του το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού αρχικά ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα με τον 30χρονο έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και ο καβγάς κατέληξε σε ξυλοδαρμό.

Όπως ισχυρίζεται στη συνέχεια χώρισαν και ίδιος πήγε να κάνει μπάνιο. Έξω από το σπίτι έμεινε ο πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και η μάνα του, όταν επέστρεψε ο Γιώργος Ξυλούρης και επιτέθηκε στον πατέρα του.

Έπειτα άκουσε, όπως ισχυρίζεται, φωνές και πυροβολισμό και όταν βγήκε έξω είδε τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του. Τότε όπως παραδέχεται τον πυροβόλησε και λίγο αργότερα έπεφτε νεκρός.

Το cretalive.gr,  αναφέρει πως ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρεκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε "γκεσταπίτες".

Ο Μανώλης Καλομοίρης, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: "Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;"

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο.

Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει "τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!".

Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στεκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του.

Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε "άδειασε" το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακομα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

Πατέρας Ξυλούρη: Ο γιος, σκότωσε τον πατέρα - Είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος

Από την πλευρά ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη παρουσιάζει μία άλλη εκδοχή.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, o πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη υποστηρίζει: 

«Από νωρίς καθόμαστε εδώ. Το παιδί μου πήγε στην πλατεία. Είχε αφήσει το αμάξι του σε μία άκρη σε έναν χώρο, ο οποίος δεν ήταν δικός του, ήταν άλλου και όπως ερχότανε τον προκαλούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έκανε "σάκο του μποξ". Του έσπασε τα μούτρα. Ήρθε στο σπίτι, το παιδί μου πήγε και έπλυνε τα αίματα και έρχεται κάτω από το σπίτι», σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ξυλούρη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Μανώλης Καλομοίρης  έβριζε χρησιμοποιώντας μάλιστα, αισχρούς χαρακτηρισμούς.

«Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιός μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχε στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιού μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος, εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δεν βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, Από εδώ και πέρα θα παλέψω να αναθρέψω τα εγγόνια μου και όπως αρμόζει στην κοινωνία. Εύχομαι αυτό που περνάω να μην τύχει χειρότερό μου εχθρό. Από τέτοιους σχιζοφρενείς δολοφόνους, να μην τυχαίνει. Να φανεί η αλήθεια πεντακάθαρα, αυτό θέλω. Δεν υπήρχε καμία διαφορά. Στις σχολές τις δικές τους πήγαιναν τα εγγόνια μου, δεν υπήρχαν διαφορές».

  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 04/05/20 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά