Logo

Δίκη Τοπαλούδη: Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» ο ρόλος ψυχιάτρου που άλλαξε την φαρμακευτική αγωγή του 23χρονου Ροδίτη



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε την Παρασκευή τη διαβίβαση στην εισαγγελία πρακτικών και αντιγράφων της απόφασής του, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαιώσεως από ιδιώτη ψυχιάτρο που συνταγογράφησε συγκεκριμένο σκεύασμα στον 23χρονο καταδικασθέντα Ροδίτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, θα διερευνηθεί και η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση. 

Η πολιτική αγωγή, δια του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, δήλωσε  ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης.

Επίσης, δήλωσε ότι  θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Η Αριστοτελία Δόγκα, συγκεκριμένα, είχε  ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη, όπως και της αδελφής του 21χρονου αλβανικής καταγωγής καταδικασθέντα.

Ακόμη, είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη.

Ως προς το τελευταίο αυτό σκέλος το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της.

«Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη»... αυτό το σύνθημα που φώναζαν επί ώρα έξω από το Εφετείο της Αθήνας, άτομα που έχουν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του θύματος φωνάζοντας τέρατα στους δυο κατηγορούμενους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά