Logo

Εισαγγελική έρευνα για τη λανθασμένη ταυτοποίηση πτώματος στη Ρόδο



 
 

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το μακάβριο λάθος της Αστυνομίας να ειδοποιήσει την οικογένεια 73χρονου ότι πέθανε, ενώ αυτός φιλοξενούνταν σε ίδρυμα στη Ρόδο.

Όλα ξεκίνησαν στις 24 Απριλίου, όταν σε υπόγειο οικοδομής στην περιοχή Μιχαήλ Πετρίδη εντοπίστηκε ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη. Επειδή στην οικοδομή αυτή διέμενε ένας 73χρονος που έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας, οι αστυνομικές αρχές θεώρησαν πως επρόκειτο για αυτόν.
Ειδοποίησαν την οικογένεια του στην οποία παρέδωσαν κλειστό το φέρετρο, λέγοντάς τους ότι πρόκειται για τον δικό τους άνθρωπο.

Η ταφή έγινε δύο ημέρες μετά, από την οικογένεια.

Ο ένας από τους γιους του 73χρονου υποστήριξε ότι λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κοροναϊό, δεν επέτρεψαν στην οικογένεια να δουν το πτώμα.

Το τραγικό λάθος αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όταν οι υπεύθυνοι ιδρύματος στο νησί, ειδοποίησαν την οικογένεια του πως φιλοξενείται σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων στα Κολύμπια.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις,  ο νεκρός ήταν ένας φίλος του, με μικρό όνομα Κυριάκος 56 ετών ο οποίος διέμενε μαζί του το τελευταίο χρονικό διάστημα και τον οποίο δεν αναζήτησε κανείς.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ούτε ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή εκταφής του πτώματος.

Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στην ανακάλυψη του υπευθύνου για το λάθος που αφορά την ταυτοποίηση του πτώματος.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2020 από directNEWS.gr 

 


Τελευταία Δικαστικά