Logo

Έφεση κατά της αθώωσης του ηθοποιού για το βιασμό του οδηγού ταξί



 
 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών θα δικαστεί εκ νέου ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για τη υπόθεση βιασμού του οδηγού ταξί το Νοέμβριο του 2018.

Ο ηθοποιός είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία, αλλά θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών Αρετή Σκαφίδα.

Ο Γιώργος Καρκάς είχε κριθεί αθώος με οριακή πλειοψηφία 4-3. Οι τέσσερις ένορκοι αποφάσισαν την αθώωση του κατηγορούμενου, ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές που μειοψήφισαν, είχαν την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχος.

Η εισαγγελική λειτουργός που άσκησε έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, υποστηρίζει ότι οι ένορκοι δεν έκριναν σωστά τα στοιχεία της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως δεν αξιολόγησαν ορθά την ιατροδικαστική έκθεση η οποία επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του θύματος περί εισόδου αμβλέως οργάνου.

Τονίζει δε πως δεν εκτιμήθηκε σωστά η ψυχολογική κατάσταση του θύματος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και οι διακυμάνσεις στη συμπεριφορά του, αποδεικνύοντας πως ήταν υπή την επήρεια ουσιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηθοποιός είχε παραμείνει επί 15 μήνες προφυλακισμένος για την υπόθεση του βιασμού για την οποία αθωώθηκε.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά