Logo

Κύκλωμα εκβιαστών στον Πειραιά: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός και 7 μέλη της σπείρας



 
 

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών στον Πειραιά και άλλες περιοχές.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως η όλη του συμπεριφορά μετά τη σύλληψή, μαρτυρεί τη διάθεσή μου προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

"Εάν υπήρχε οποιαδήποτε σκέψη να αποφύγω την εμφάνισή μου ενώπιον των Αρχών, θα ήταν ευχερές να το είχα πραγματοποιήσει. Αυτό όμως ούτε καν το διανοήθηκα, αντίθετα διατρανώνω και υποστηρίζω την αθωότητά μου", φέρεται να είπε στην απολογία του.

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξε καμία διαρκής και δομημένη ομάδα, στην οποία υπήρξε αρχηγός ή μέλος.

Επίσης, φέρεται να ανέφερε πως από κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε από συνομιλίες, ούτε από μαρτυρικές καταθέσεις δεν προέκυψε ότι εξανάγκασε κάποιον με βία ή με απειλή σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή από την οποία επέρχεται ζημία στην περιουσία του.

"Δεν διάγω πολυτελή βίο, γεγονός που θα αποδείκνυε άνθρωπο που πλουτίζει από μη νόμιμη αιτία" συμπλήρωσε.

Ως προς τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο σπίτι και το κατάστημα του, είπε ότι ανευρέθηκαν ελάχιστα αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν ως κλοπιμαία. "Τα αγόρασα καθ'όλα νόμιμα, μη γνωρίζοντας το εάν αποτελούν προϊόν κλοπής", υποστήριξε.

Ως προς τη διακίνηση ναρκωτικών, απολογήθηκε στον Ανακριτή ότι "δεν προκύπτει συμμετοχή μου στη φερόμενη αγορά ναρκωτικών αλλά και στη μετέπειτα πώληση-παράδοση σε τρίτους. Είναι προφανές ότι οι κατηγορίες είναι ελλιπείς ως προς το περιεχόμενό τους".

Υπενθυμίζεται πως Ανακριτής και Εισαγγελέας έχουν αποφασίσει μετά τις απολογίες τους, την προφυλάκιση συνολικά οκτώ κατηγορουμένων μελών του κυκλώματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-7-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά